Zo voorkom je dat jouw winst verdampt als de Bitcoin crasht

De Bitcoin zit sinds april in een stroomversnelling. Koersen stijgen hard en de waarde neemt snel toe. Toch waren de afgelopen weken minder plezierig. De winsten verdampten en volatiliteit nam toe. Sinds vorige week schiet de Bitcoin omhoog en nu voorzien sommigen weer een crash. Daarom kun je beter maatregelen nemen voordat jouw winst verdampt. Wij geven vijf tips.

Als de Bitcoin een tijdelijke correctie krijgt of crasht kan natuurlijk lijdzaam toezien hoe jouw winst verdampt. Je kunt ook maatregelen nemen.

[affcoups id=”2229″]

Wij delen wat handige tips.

1. Handel uit emotie en de winst verdampt

We weten allemaal dat de koers van de Bitcoin enorm kan schommelen. Het is dan ook ‘verleidelijk’ om op basis van emotie te beslissen. Dit is de duurste oplossing. Het beste is om vooraf een strategie te bedenken om bij winst goed te handelen. Als je rationeel blijft kun je ook rationele strategieën volgen en wordt het geen gokken.

2. Stop op tijd voordat jouw winst verdampt

Als je voor jezelf een strategie hebt bepaald is het nog lastig om op tijd te handelen. We zien namelijk dat een koers binnen minuten zwaar kan dalen. Als jij dan net een uurtje op het strand ligt hard aan het werk bent was je te laat om op tijd jouw strategie uit te voeren. Met een ‘stop-loss’ voorkom je dat. Hiermee geef je van tevoren digitaal aan op welk moment (bijvoorbeeld een koersdaling van 5% binnen 10 minuten) je wilt verkopen.

Dit leg je vast bij bijvoorbeeld het Nederlandse Cryptohopper. Hun apparatuur analyseert constant de koersen en kan dus direct handelen. Andersom helpen zij je ook. Als jij aangeeft wanneer je wilt kopen en genoeg saldo hebt voeren zij de opdracht automatisch op het juiste moment voor je uit.

3. Bepaal vooraf jouw beleggingshorizon en blijf weg bij het scherm

Als de koersen snel op en neer bewegen en dus -in vakjargon- erg volatiel zijn kun je het beste maar niet handelen. Dit legden wij eerder ook uit. Als je vooraf bepaald hebt welke beleggingshorizon je ziet weet je ook dat dagkoersen minder relevant zijn naar mate de horizon verder naar de toekomst ligt. Je kunt, als je geen professionele daytrader bent, de schermen beter uit laten op volatiele dagen.

4. Laat de Bitcoin (BTC) los

Om ervoor te zorgen dat de winst niet verdampt kun je ook even al jouw Bitcoin verkopen. Als het goed is kun je later voor een lagere prijs inkopen. Vroeger was het advies om Altcoins te kiezen. Nu is dat, door de lage marktkapitalisatie, niet de beste oplossing. Het kiezen voor stable coins of zelfs gewone euro’s kan voordelig zijn. dit zie je ook in onze wallet van Robert.

[affcoups id=”3782″]

5. Laat je niet leiden door emotie

We kunnen het niet vaak genoeg roepen, blijf rationeel. Experts hebben al talloze malen de rally van de eeuw of hardste crash voorspeld en… die kwam maar zelden. Ook het volgen van rode en groene streepjes (dalende en stijgende koersen) is geen goede graadmeter. Je bent dan eigenlijk steeds te laat. Een vooraf uitgestippelde koers en informatie over (technische) analyses kunnen voorkomen dat jouw winst verdampt.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.