Bitcoin neemt $50.000 terug terwijl Powell marktkrampen verlicht, Obligatierendementen daalt

“Het economisch herstel blijft ongelijk en ver van voltooid, en de weg die voor ons ligt is hoogst onzeker”, zei de voorzitter van de Fed.

Bitcoin won terrein, terwijl de Amerikaanse obligatierente tijdens de Aziatische sessie van woensdag daalde, toen opmerkingen van Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, de vrees voor een vroege afbouw van monetaire stimuleringsmaatregelen onderdrukten.

De leidende cryptocurrency klokte een hoogtepunt van $51.413 om 04:15 UTC, nadat hij dinsdag de psychologische steun van $45.000 had verdedigd, volgens CoinDesk 20-gegevens. Op het moment van drukken handelde bitcoin (BTC, -0,03%) bijna $50.500, wat neerkomt op een winst van 3% op de dag.

De Amerikaanse 10-jaarsrente daalde naar 1,33%, waardoor de daling van dinsdag werd verlengd van 1,39% naar 1,34%, volgens gegevensbron TradingView.

De rendementen kwamen onder druk te staan, waardoor bitcoin mogelijk de grens van $50.000 heeft geschaald, aangezien Powell dinsdag de aanhoudende zwakte van de Amerikaanse economie onderstreepte in een schriftelijke verklaring voor het Congres. Obligatierendementen weerspiegelen de verwachtingen van beleggers over groei/inflatie en rentetarieven.

“Het economisch herstel blijft ongelijk en ver van voltooid, en de weg die voor ons ligt is hoogst onzeker”, zei Powell, erop wijzend dat miljoenen Amerikanen nog steeds zonder werk zitten.

De opmerkingen van Powell waren in tegenspraak met het eerdere optimisme van de obligatiemarkten dat de Amerikaanse economie dit jaar snel zou groeien, waardoor de Fed onder druk zou komen te staan ​​om eerder dan verwacht de stimuleringsmaatregelen (renteverhogingen of terugschroeven van obligatieaankopen) af te bouwen. Het 10-jaar steeg eerder deze week naar een hoogste punt in 12 maanden van 1,39%, waardoor de aantrekkingskracht van bitcoin als inflatiehedge werd afgezwakt en de cryptocurrency naar $45.000 daalde vanaf recordhoogtes boven $58.000. De uitverkoop werd geaccentueerd door de anti-bitcoin-opmerkingen van de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen.

Vooruitkijkend zou een aanhoudende daling van de obligatierendementen bitcoin naar recordhoogtes kunnen stuwen.

“De focus blijft op obligatierendementen en aandelenmarkten”, vertelde hoofd van onderzoek bij de in Londen gevestigde prime brokerage Bequant, Denis Vinokourov, CoinDesk in een Telegram-chat.

Vinokourov voegde eraan toe dat “de dip kopen” de beste strategie blijft, aangezien de institutionele vraag naar de cryptocurrency blijft groeien.  Betaalgigant Square heeft dinsdag zijn extra bitcoin-investering ter waarde van $170 miljoen bekendgemaakt. Elders is het onlangs gelanceerde Canadese bitcoin exchange-traded fund (ETF) getuige van een sterke instroom, zoals opgemerkt door de dataprovider Glassnode.

Verder heeft de schikking van een langlopend juridisch geschil tussen Tether Ltd, het bedrijf achter de stablecoin tether (USDT, 0%), en het kantoor van de procureur-generaal van New York vermoedelijk een potentiële systemische bedreiging voor cryptocurrency-markten weggenomen.

Analisten bij JPMorgan waarschuwden vorige week dat een plotseling verlies van vertrouwen in tether een risico inhoudt voor cryptomarkten, aangezien de stablecoin veel wordt gebruikt om cryptocurrency-aankopen te financieren.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.