Break | Bitcoin overstijgt $ 8.000; Peter Brandt schetst breder beeld

De Bitcoin steeg de hele week al gestaag en heeft inmiddels de versnelling gevonden. Daarmee moesten de weerstandsniveaus op $ 7.700,- en $ 7.900,- ook wijken en denderde de Bitcoin door de $ 8.000,-. Cryptolegende Peter Brandt plaatst de zaken voor ons in perspectief en schetst het grotere plaatje.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Peter Brandt is uit op ruzie

Peter Brandt, die gisteren ook al het nieuws haalde omdat hij de Ripple (XRP) openlijk verketterde is vandaag weer groot in het nieuws. Terwijl de koers van de Bitcoin (BTC) namelijk door de $ 8.000,- brak schetste hij een breder plaatje. Gezien zijn status erg interessant, maar of zijn achterban er blij mee is, is de vraag, want zijn woordkeuze laat weer niets te raden over.

Cryptolegende heeft last van muizen

Op Twitter noemt Brandt de meeste handelaren amateurs. Sterker nog hij vergelijkt hen met de 6 muizen uit het bekende sprookje. Zij zijn op zoek naar olifanten, maar kunnen ze niet vinden. Terwijl zij echter naar de olifantenpoten kijken denken zij dat ze naar bomen kijken. Daarom lukt het hen nooit om een olifant te vinden.

In dezelfde parabool plaatst hij de analisten die uitgaan van analyses op korte termijn. Deze analyses tonen volgens die analysten dat er een volgende sterke Bitcoin-weerstand op $ 8.200,- en $ 8.300,- te vinden is, terwijl de steunniveau’s rond $ 7.100,- en $ 7.150,- zouden moeten liggen. Hij zit dit dus duidelijk anders.

Peter Brandt over de Bitcoin

Volgens Brandt kijken veel analisten naar een veel te korte periode. Hij neemt het koersverloop vanaf de top na de laatste halving (dus vanaf ultimo 2017) en zet op basis daarvan zijn patronen uit. In een kaart van Tradingview.com ziet dit er als volgt uit:

Op basis van zijn analyses liggen er veel structurelere steun- en weerstandkoersen op $ 9.700,- en $ 9.750,- rond de halving om daarna aan het eind van het jaar terug te vallen naar een koers rond de $ 4.500,-. Dat is nogal een schril contrast met de voorspellingen van analisten die de koers ook op lange termijn door het dak zien gaan.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Onze conclusie over Peter Brandt en de Bitcoin

Om een olifant te zien moet je bij de poot beginnen. Het is dus in onze opinie niet vreemd om te veronderstellen dat er op korte termijn andere steun- en weerstandsniveaus zijn dan op lange termijn. Daarnaast is de hele olifant meer dan de poot en niet, zoals in het geval van Peter Brandt, minder. Bovendien voorziet de logica op basis van de verdere schaarste eerder in stijging dan in daling van de munt. Daar staat natuurlijk tegenover dat Peter Brandt een reputatie heeft en daardoor niet genegeerd kan worden.


Volg CryptoClan op Facebook


Bron: U.Today

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo