Bitcoin, ETH en XRP presteren anders dan verwacht

Als we op de technische analyses en de mening van experts afgaan zouden de Bitcoin, Ethereum en Ripple moeten dalen. Het tegendeel blijkt waar. Krijgen we nog een dip vóór de halving of is de aankomende Bitcoin halving zo’n stimulans dat we de technische analyses minder serieus moeten nemen?

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Wat is er aan de hand bij Bitcoin?

De Bitcoin heeft sinds een week te maken met teruglopend volume en gebrek aan momentum. Dit uit zich in een haast horizontale marktkapitalisatie. Het aandeel van de Bitcoin in de totale markt verandert ook nauwelijks. Normaal gesproken leidt dit tot de situatie dat investeerders bij gebrek aan momentum afscheid nemen. Ook op basis van technische analyses zouden we een koersval moeten zien gebeuren.

In de praktijk blijkt echter dat de koers gestaag stijgt en de kritische weerstanden van $ 7.500,- en $ 7.700,- passeert. Ook de terugval na de mislukte aanval op $ 7.900,- tijdens het Koningsdagweekend bleef uit. Dit is wellicht te verklaren uit de komende halving en de sterke toename van vraag naar Tether (USDT), waarmee men lijkt voor te sorteren op veel nieuwe beleggers.

Hoe spot Ethereum met de technische analyses?

Als we naar Ethereum (ETH) kijken zien we ook daar diverse bearish ontwikkelingen. Zo volgt de koers een ‘rising wedge’ patroon en dat wordt in 60% van de gevallen gevolgd door een koersdaling. Ook zien we dat de relatieve sterkte van de munt afneemt terwijl de prijs stijgt. Ook dit is normaal gesproken een bearish indicator. Als derde bearish teken zien we in de technische analyses dat de koers rond Pivot-punt beweegt en de Fibonacci-golf na de crash van 12 maart completeert.

De werkelijkheid is dat Ethereum vandaag een stijgende koers laat zien en bij een continuering van die tendens in de komende 24 uur alsnog door de grens van $ 200,- gaat. Bij gebrek aan weerstand zien we daarna veel mogelijkheden.

Ook de XRP presteert beter dan verwacht

Cryptolegende Peter Brandt is al een tijd bezig om geen vrienden te maken in de Ripple-gemeenschap. Eerder kreeg hij de vraag bij welke koers de munt interessant zou worden, waarop het veelzeggende antwoord ‘0’ viel. Dit weekend werd hij door de cryptogemeenschap opnieuw uitgedaagd en werd hem gevraagd naar de reden dat ChainLink (LINK) populairder wordt.

Hij antwoordde dat Ripple (XRP) een scam was en dat de teleurgestelde beleggers alleen overstapten naar LINK omdat ze dit doorkregen.

Overigens maakte de koerssprongen die LINK inderdaad laat zien geen indruk op de cryptolegende, zoals zijn veelzeggende antwoord laat zien.

Normaal gesproken verwacht je dat zo’n vernietigend oordeel van iemand die als expert te boek staat een remmende werking op de koers heeft. Zeker omdat de directie van Ripple (XRP) niet stimuleert dat de munt wordt ingezet voor speculatieve doeleinden en de munt zelfs al afgeschreven was.

Ook hier is het tegendeel waar. De koers van de Ripple (XRP) is al de hele dag stijgende en inmiddels is de horde van $ 0,20, die men lang als kritieke weerstand zag, gebroken. De koers stijgt nu verder.

Conclusie over de Bitcoin en andere top 3-munten

Een oude beurswijsheid luidt dat de markt altijd gelijk heeft. We moeten de technisch analisten dus ongelijk geven als we op het moment van schrijven naar de live cryptokoersen kijken.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Sterker nog, door de komende halving en het doorbreken van sterke weerstanden lijken de koersen van de top-3 een bull rally te forceren. Bij gebrek aan historische analyses en de bijzondere omstandigheden die we nu in financiële markten zien valt echter niet uit te sluiten dat we naar een door Bitcoin Whales georkestreerde bull trap kijken. Eigen onderzoek en een rationele analyse blijft dus nodig.


Volg CryptoClan op Facebook


Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce