Search
Close this search box.

Bitcoingekte en knotsgekke Bitcoin SV geanalyseerd

Nadat we gisterochtend nog een consolidatie zagen is er vandaag een forse rally gaande. De Bitcoin noteert een flinke koersstijging en de situatie van Bitcoin SV is bizar. Wij analyseren een aantal oorzaken.

[affcoups id=”2229″]

Wat is er aan de hand bij Bitcoin SV?

Natuurlijk springt de rally van de Bitcoin in het oog, maar de Bitcoin SV (BSV) noteert op het moment van schrijven een rendement van meer dan 94 % en staat op de vierde plaats van de top 25 cryptomunten, zoals je kunt zien in onze live koersen.

De oorzaak ligt in de aanhoudende geruchten dat Craig Wright toch toegang zou hebben tot het account van Satoshi Nakamoto. Afgelopen vrijdag schreven wij een achtergrondartikel waarin we uitlegden hoe Wright de BTC in de houdgreep probeert te nemen. Vandaag dook er een Slack-conversatie op waarin Wright claimt dat hij inderdaad de hele sleutel heeft. De rechtbank heeft hem tot 3 februari gegeven om deze te overleggen en dan weten we zeker of deze koersstijging gerechtvaardigd is. Anderen zijn, niet geheel onlogisch, sceptisch en waarschuwen voor een exit scam. (tekst gaat verder na de Tweet).

Ook de Bitcoin beleeft vandaag een sterke prijsstijging. Wij zetten op een rij welke factoren hierbij een rol spelen.

Bitcoin opties worden steeds populairder

De eerste reden voor stijging van de BTC is dat zowel CME als FTX begonnen zijn met het aanbieden van Bitcoin opties. Deze zijn zowel in volume als in prijs goed ontvangen. Daarnaast zagen we afgelopen maandag dat de ‘long’ en ‘short’ verhouding in Bitcoins op een cruciaal punt was aanbeland. Met een koersbeweging naar de goede kant zou de markt, zoals toen voorzien, snel verder positief kunnen ontwikkelen.

Aangezien deze contracten voor grotere investeerders zijn (vaak vanaf 5 Bitcoin) is er enthousiasme omdat professionele handelaren kennelijk enthousiast instappen. Ook zien we rijzende volumes. Dit versterkt de kracht waarmee de Bitcoin door weerstandsgebieden breekt en dus ook op basis van technische factoren interessant wordt.

Cryptokoersen: positieve koersen voor Bitcoin (BTC) en Altcoins, cryptostrategie

Wat betekent dit voor de Bitcoin-koers?

De verwachting is dat als de Bitcoin inderdaad genoeg kracht heeft om de Bull-run boven de $ 8.000,- te consolideren ligt een verdere koersstijging naar $ 9.500,- of $ 10.100,- in verschiet. Dat wordt in deze analyse onderbouwd.

Kritische kanttekening van Mike Novogratz en reminder

Mike Novogratz mengde zich kort op Twitter in de discussie met de vraag waar het nieuwe kapitaal vandaan komt dat nu geïnvesteerd wordt in de Bitcoin-opties. Erik Voorhees, een andere crypto-influencer, corrigeerde hem door te stellen dat het niet per-sé om nieuw geld hoeft te gaan. Daarmee is de vraag weer actueel of bestaande whales of handelaren een pump-and-dump golf inzetten.

Zelf hebben we als reminder staan dat de SEC (Amerikaanse toezichthouder op de beurzen) morgen (woensdag) gaat bepalen of de Ripple (XRP) als ‘security’ moet worden gezien. Indien het antwoord ‘ja’ luidt kan dit sancties voor de Ripple (XRP) tot gevolg hebben aangezien de organisatie achter de cryptomunt de munt dan gelanceerd heeft zonder aan de vereisten voor lancering van een security te voldoen.

[affcoups id=”3782″]

In dat geval zouden meerdere Altcoins daar wel eens de gevolgen van kunnen vrezen. Dit zou een rem op de technisch voorzienbare groei, of in ieder geval een consolidatie, kunnen betekenen. We hebben dus een enerverende en mogelijk zeer profijtelijke cryptoweek voor ons liggen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.