Search
Close this search box.

Bitcoin dip door Satoshi Nakamoto: een transactie uit 2009

Aan het begin van de avond ging de Bitcoin plotseling omlaag. De reden daarachter was bijzonder. Er zou namelijk een transactie zijn gedaan vanuit een wallet van Satoshi Nakamoto. Hoe dat zit en waarom dat negatief werd opgepakt leggen we uit.

[affcoups id=”2229″]

Hoe bewoog Satoshi Nakamoto Bitcoin de markt?

De koers van de Bitcoin bewoog al een aantal dagen zijwaarts. Op zo’n moment is de markt fragiel en kan elke gebeurtenis tot onverwachte effecten leiden. Zo’n effect zagen we zojuist toen de Bitcoin in 30 minuten tijd honderden dollars verloor. Dit naar aanleiding van een zeer opmerkelijke transactie die direct gespot werd door Whale Alert:

De tekst in de tweet zegt eigenlijk alles. Er werd een transactie gedaan vanuit een wallet die is aangemaakt in de eerste maand dat Bitcoin bestond. Dit zorgde natuurlijk voor opschudding.

Waarom reageren Bitcoin investeerders negatief?

Er zijn twee redenen waarom beleggers negatief reageren. Allereerst zit hier een economisch motief van schaarste achter. De eerste 1,5 miljoen Bitcoins zijn gemined door Satoshi Nakamoto en nooit meer aangeraakt sinds hij verdween. Die Bitcoins zijn nu miljarden waard. Zoals bekend kunnen er maximaal 21 miljoen BTC worden uitgegeven en de munten van Satoshi maken daar onderdeel van uit. Als deze nooit meer in de markt kunnen komen, zoals men nu aanneemt, is de munt schaarser dan wanneer dit wel kan. Zeker wanneer er beweging in die voorraad komt wordt men nerveus.

Het tweede argument heeft te maken met de mysterieuze identiteit van de digitale muntenmaker. De identiteit van Satoshi Nakamoto is tot op heden niet achterhaald. Hiermee is er een status quo voor de munt die iedereen accepteert. Stel nu voor dat de ontwikkelaar of eigenaar van de eerste 1,5 miljoen BTC iemand is met een slechte reputatie, bijvoorbeeld de President van Noord-Korea of een veroordeelde witteboordencrimineel. Dat zou funest kunnen zijn voor de reputatie van de munt en interesse van institutionele beleggers.

[affcoups id=”3782″]

Was het een Bitcoin-wallet van Satoshi Nakamoto?

Uiteraard dook de cryptogemeenschap direct op het nieuws en gingen onderzoekers aan de slag. Inmiddels is er een eerdere studie boven water op basis waarvan men concludeert dat dit GEEN Bitcoin-wallet van Satoshi Nakamoto is. We kunnen wel concluderen dat de wallet door iemand is gemaakt die heel dicht bij Satoshi heeft gestaan en hem wellicht ook persoonlijk kent of gekend heeft. We zullen er dus zeker nog meer van horen. Zoals verwacht stijgt de Bitcoin weer sinds dit nieuws bekend is.


Volg CryptoClan op Facebook


🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.