Search
Close this search box.

Breaking: Craig Wright verliest miljarden in Bitcoin, de gevolgen voor de koers en de soap

We berichtten al eerder over de rechtszaak die de erven van zijn voormalig zakenpartner David Kleiman tegen Craig Wright aanspanden. Nu is de uitspraak daar. Deze heeft verstrekkende gevolgen. Wij praten je bij.

Hoewel de uitspraak (nog) niet gepubliceerd is melden diverse twitteraars dat de rechtbank uitspraak heeft gedaan in de zaak die de erven Kleinman hebben aangespannen tegen Craig Wright. De gevolgen van de uitspraak zijn verstrekkend.

[affcoups id=”2229″]

Wij zetten de zaken op een rij. Hierbij tekenen we nogmaals aan dat de uitspraak (nog) niet gepubliceerd is en we afgaan op de getuigenverslagen.

Wat heeft de rechtbank geoordeeld in de zaak tegen Craig Wright?

Volgens de getuigen die bij de uitspraak aanwezig waren heeft de rechter vannacht vastgesteld dat Craig Wright de rechtbank heeft misleidt en daarmee niet slaagt in het grootste deel van zijn verweer tegen de claim van de erven Kleinman. Op basis hiervan veroordeelt de rechter Wright tot het afstaan van de helft van 1,1 miljoen Bitcoin en de helft van de intellectuele eigendomsrechten die hij samen met Kleinman zou hebben verkregen.

https://twitter.com/22centurycrypto/status/1166081027221196805
Getuigenverslag van de uitspraak van de rechter in de zaak Kleinman vs. Wright.

Craig Wright en het IP-recht

Het eerste opvallende aan de uitspraak is dat de rechter 50% van het IP-recht dat is ontstaan door het creëren van Bitcoin. Het is op dit moment niet duidelijk wat deze intellectuele eigendomsrechten inhouden en wat de waarde daarvan is.

Nu Wright niet meer bij de Bitcoin betrokken is en zelfs een verklaard tegenstander is, ligt het in de lijn der verwachting dat hij deze intellectuele eigendomsrechten zal gebruiken om de Bitcoin-gemeenschap te dwarsbomen. Dit heeft hij eerder ook verklaard. Hij zou werken aan een constructie waarbij hij mensen die zijn Bitcoin SV-blockchain gebruiken een gratis licentie geeft voor het gebruik en anderen die een Blockchain-technologie gebruiken juridisch aan willen pakken.

Craig Wright en de Bitcoin (BTC)

Het andere deel van de uitspraak lijkt duidelijker. Wright moet 550.000 Bitcoin (BTC) betalen. Tegen de huidige live koers hebben we het dan over een waarde van ruim 5 miljard euro. De grote vraag is of Wright deze in bezit heeft. Hij claimt zelf van wel.

Dit levert een volgend probleem op. De erven Kleinman zullen iets moeten doen met deze enorme hoeveelheid Bitcoin. Daarnaast zullen ze ongetwijfeld veel kosten hebben moeten maken voor het proces en bovendien is er de kans dat de Amerikaanse belastingdienst ook de hand op komt houden. De Bitcoins zullen dus naar verwachting (gedeeltelijk) ten gelde gemaakt worden. Als we dan zien dat het handelsvolume voor de Bitcoin vandaag (27 augustus 2019) zo’n 18 miljard bedraagt kun je je voorstellen dat zo’n Bitcoin dump ongetwijfeld dramatische gevolgen voor de Bitcoin-koers zal hebben.

Faketoshi: het begin van het eind of het eind van het begin?

Nu er door de rechter paradoxaal genoeg is vastgesteld dat Craig Wright eigendomsrechten uit de begindagen van Bitcoin bezit barst onmiddellijk de discussie los of daarmee ook bewezen is dat Wright toch Satoshi is.

Is Craig Wright Satoshi of Faketoshi? De discussie laait na de uitspraak direct op.

[affcoups id=”3782″]

De soap gaat door

Uiteraard is het te hopen dat er meer duidelijkheid komt als de uitspraak van de rechter beschikbaar komt. Ook is de vraag of er hoger beroep wordt aangetekend. Hoe het ook zij, dit dossier zou de koers van de Bitcoin (BTC) wel eens flink kunnen beïnvloeden.

Gebaseerd op rapportage door ethereumworldnews.com

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.