Dit is Satoshi Nakamoto (verklaart hij voor de rechter)

In Amerika is nog steeds het proces van de erven Kleinman tegen Craigh Wright gaande. Ook hier stapelen de bijzondere ontwikkelingen zich op. Wij zetten de laatste ontwikkelingen, inclusief de onthulling van Satoshi Nakamoto, op een rij.

In het proces dat de erven van cryptodeskundige Kleinman aanspanden tegen crypto-querillant Craig Wright volgen de wonderlijke ontwikkelingen zich op. Nu heeft zelfs Satoshi Nakamoto zich in de strijd geworpen.

[affcoups id=”2229″]

Wij zetten de ontwikkelingen op een rij.

Bitcoin proces Craig Wright – erven Kleinman

Het proces draait om de vraag of Craig Wright inderdaad miljarden heeft verduisterd van zijn voormalig compagnon Kleinman, die inmiddels overleden is. De zaak loopt nog steeds, maar de bijzonderheden stapelen zich op.

De vervalsingen van Craig Wright

Gaandeweg het proces gelastte de rechter Wright om documentatie te overleggen over de eerste historie van de Bitcoin en zijn claim dat hij Satoshi zou zijn. Wright kwam braaf met een set documentatie aan. Onderzoek door specialisten van de tegenpartij leerde dat deze documenten vals waren. De ontdekking hiervan was kinderlijk eenvoudig. De documenten waren namelijk geschreven in een lettertype waar Microsoft pas in 2015 rechten voor had geregistreerd. Dit terwijl de documenten uit 2012 zouden moeten stammen.

Tot verrassing van velen erkende Wright de vervalsing. Hierna kwam hij met een warrig verhaal over de onmogelijkheid van de opdracht. De reden hiervan zou zij dat de sleutel om het eerste blok te benaderen onder verschillende medewerkers van het team achter Satoshi zou zijn verdeeld. Onder meer Kleinman en Wright zouden een deel hebben.

Tijdens het proces deed Wright een oproep aan een zekere Belg: Jurgen Etienne Guido Debo. Deze tot nu toe relatief onbekende insider kreeg de vraag om zijn deel van de code te openbaren zodat men een gezamenlijke transactie op het Genesis-block van de Bitcoin kon verrichten.

Debo: ik ben Satoshi Nakamoto is

De schriftelijke reactie van Debo sloeg in als een bom. Zijn weigering om mee te werken was te volgen, maar de onthulling die hij daarna in zijn brief van 22 juli deed was bizar. Hij claimt de echte Satoshi Nakamoto te zijn.

Wie is Jurgen Etienne Guido Debo

De Belg was niet al te bekend in de cryptowereld, maar een ronde Googlen levert veel verrassingen. Zo heeft hij onder nummer 1011874 een Belgisch patent voor een vingerafdrukscanner op zijn naam.

Ook is hij al geruime tijd actief op Twitter. Hier lezen we een aantal interessante dingen. Zo daagt hij Craig Wright al in mei uit om onder ede te getuigen:

Ook valt er veel ander interessants te lezen. Zo zou hij een depotverklaring van een notaris hebben die bevestigt dat hij al in 1999 de Bitcoin whitepaper registreerde.

Op Quora geeft hij aan dat hij in 2020 alle bewijzen zal laten zien. Nu geeft hij al bepaalde delen weg.

[affcoups id=”3782″]

Volgens diverse open bronnen is Debo momenteel, nog steeds in België, werkzaam als IT-specialist. De volgers van Craig Wright doen de claim van Debo af als onzin.

Er is in ieder geval weer een hoop voer voor speculatie.

Bron: Cointelegraph

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.