Search
Close this search box.

Bitcoin sluit zijn beste week ooit af terwijl de CME Ethereum-futures live gaan live; 5 dingen om deze week te bekijken

Bitcoin (BTC) bulls lijken deze week stevig aan het roer te staan, omdat de grootste cryptocurrency maandag op bijna $ 40.000 start. BTC/USD is nu 15% gestegen in vergelijking met zeven dagen geleden, na een groot deel van de handel van de vorige week te hebben doorlopen. En wat volgt er nu? Vijf factoren die van invloed kunnen zijn op de koers van Bitcoin de komende dagen, werden door CoinTelegraph bekeken.

Recordhoogten voor de aandelen, echter, de dollar daalt

Voor het weekeind ging de stijging van Bitcoin samen met een bekend scenario op macromarkten. De aandelenmarkten bereikten nieuwe recordhoogtes, ondanks dat het Coronavirus en de gevolgen ervan nog steeds grote schade aanrichten aan veel economieën over de hele wereld. De S&P 500 sloot zijn grootste wekelijkse winst sinds november vorig jaar. Maandag klom de olie voor het eerst in meer dan een jaar boven de $ 60 per vat.

Toen wetgevers de details van het stimuleringspakket van president Joe Biden van $ 1,9 biljoen wilden afronden, werd de stemming versterkt door het vooruitzicht op deze nieuwe uitgaven in de Verenigde Staten. Meer uitgeven betekent meer geld dat dichter bij de overheid en de Centrale Bank wordt geconcentreerd, een fenomeen dat bekend staat als het cantillon-effect.

Zoals voorstanders van Bitcoin consequent hebben opgemerkt sinds het begin van de pandemie en daarvoor. Dit maakt de weg vrij voor voortdurende interventies op onder meer de aandelenmarkten. Als onderdeel van een doorlopend verhaal waarin staat dat de reservevaluta van de wereld zal blijven dalen, heeft de Amerikaanse dollar tegelijkertijd de afgelopen dagen geleden.

Maandag zakte de Amerikaanse dollar-valuta-index (DXY) abrupt onder de 91. Hiermee werd de recente opwaartse trend, die half januari was begonnen, omgebogen. Politieke bronnen lijken zich volledig te hebben aangesloten bij het opblazen van de geldhoeveelheid als enige optie. Ondanks de gemengde opvattingen over stimuleringsmaatregelen. Lawrence Summers, de belangrijkste economische adviseur van Barack Obama, schreef zondag erover in de Washington Post.

Hij schreef bezorgd te blijven, op middellange termijn, over seculiere stagnatie. Verder dat hij van mening is dat het begrotingsbeleid de komende jaren veel actiever zal moeten zijn. Ook schreef hij zeker de mening van de regering te delen dat het beleid zich sterk zou moeten vergissen op het gebied van expansie op zo een moment.

Daarnaast schreef Summers dat dit soort kwalitatieve overwegingen echter geen basis bieden om te beoordelen of $ 900 miljard aan korte termijn stimulansen direct moet worden gevolgd door een volgende maatregel. Een volgende maatregel van $ 1 biljoen, $ 1,9 biljoen of $ 5 biljoen, voor de ultieme investeringsmaatregel van de overheid van miljoenen dollars.

De zwakte van DXY leidt meestal tot sterkere prestaties op BTC/USD, zoals Cointelegraph vaak meldt. Echter, de negatieve correlatie is vanaf september 2020 merkbaar afgenomen.

De beste wekelijkse afsluiting voor de BTC-prijs

Het begint er dus uit te zien dat Bitcoin binnenkort zijn gevestigde handelszone op korte termijn tussen $ 30.000 en $ 40.000 kan verlaten. Na zijn tijd te hebben afgewacht. De tekenen waren al aanwezig dat dit stond te gebeuren. De fundamenten waren op recordhoogte en verschillende indicatoren wezen erop dat het begin van 2021 de eerste innings van een bull run vormde. En niet de laatste.

De netwerkhash-snelheid is op recordniveaus en de moeilijkheidsgraad zal met bijna 5% toenemen bij de volgende aanpassing in tien dagen tijd. Zo zet deze week de trend zich voort.

De wekelijkse afsluiting van zondag vormt officieel de hoogste ooit van Bitcoin. Scott Melker, de populaire handelaar, vatte de markt samen met een nieuwe chart-voorspelling op zaterdag. Hij gaf dat er pullbacks zullen zijn, misschien zelfs om de top van de vlag opnieuw te testen als ondersteuning. Melker gaf verder aan dat technisch gezien dit echter een bevestigde uitbraak is die uiteindelijk $ BTC naar 63K zou moeten brengen.

Melker nam geen verantwoordelijkheid voor zijn uitspraak dat patronen zelden hun doel halen. Maar dat regels, regels zijn. Bitcoin zag in het weekeind voor het eerst een beslissende overschrijding van $ 40.000 in bijna een maand. Hierdoor ontstond de verwachting dat een herstructurering van de prijs-prestatie zou kunnen volgen.

De dag voor Ether-futures

Maandag draaide alles om altcoins en in het bijzonder Ether (ETH), ondanks de sterkte van Bitcoin. De grootste altcoin heeft zijn eigen speciale Ether-futures ontvangen van CME Group, na vorige week zijn eigen recordhoogtes te hebben gepasseerd. De opwinding was de afgelopen week al duidelijk zichtbaar op de markt, omdat Grayscale bijdroeg aan een koopwaanzin die ETH/USD boven $ 1.750 stuurde.

Nu met een golf van professionele handelaren die getipt zijn om mee te doen. Echter, nu gaat de aandacht uit naar de vraag of de prestaties kunnen doorgaan. Of dat de lancering van de futures een anticlimax zal zijn die omgekeerd correctief gedrag uitlokt. Michaël van de Poppe, analist van CoinTelegraph Markets, vertelde zondag aan Twitter-volgers dat hij persoonlijk hier helemaal niet de markten betreedt.

Verder gaf hij aan dat de laatste tijd geleidelijk aan winst maken zijn spel is geweest op de swingtrades en dat hij daardoor flexibel is in de komende weken. Hij zei gewoon niet te weten hoe de markten vanaf maandag zullen reageren met de CME-futures. Als er een ommekeer volgt, voegde Van de Poppe eraan toe, dan zullen de waarschijnlijke ondersteuningsniveaus flink onder de spotprijs liggen, tussen $ 1.100 – 1.175 en tussen $ 875 – $ 950.

De lancering van de eerste Bitcoin-futures viel in 2017 samen met een prijsopbouw. Hierna volgde er een verlies van status die een jaarlange bearmarkt op gang bracht. De opname van de toekomst kwam tegelijkertijd veel langzamer dan gedacht. Pas in 2019 sloeg deze zijn slag.

Bitcoin-dominantie wijst omlaag

Echter, het zijn niet alleen futures die Ether voeden. Bovendien kunnen voortdurende investeringen in DeFi en andere grote altcoins Bitcoin hoofdpijn blijven bezorgen. Dit jaar zijn DeFi-tokens enorm gestegen en de afgelopen week hebben vijf altcoins meer dan 115% winst geboekt. Het aandeel van Bitcoin neemt zo af, in de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency.

Zijn aanwezigheid is op dit moment met 61% teruggekeerd naar zijn positie van oktober vorig jaar, slechts 5% lager dan dieptepunten van een jaar. The Moon, de populaire Twitter-commentator, merkte op dat in januari 2017, na de tweede halvering, we slechts een paar weken verwijderd waren van een grote Altcoin-seizoen. Hij liet dit zien met een grafiek waarin de dominantie van Bitcoin nu en drie jaar geleden werd vergeleken.

Hij legde uit dat de dominantie van Bitcoin met 60% daalde en Altcoins behaalden 20X, 50X en 100X winst. Hij vroeg zich af als iets soortgelijks nog een keer kon gebeuren. ’s Werelds rijkste man, Elon Musk, keerde precies op het juiste moment, maandag, terug met nieuwe publiciteit voor op meme gebaseerde altcoin Dogecoin (DOGE). Hij beweerde op Twitter dat Doge inflatoir lijkt te zijn.

Hij gaf aan dat het echter niet zinvol is, het vast aantal munten per tijdseenheid beschouwd. Terwijl BTC aantoonbaar deflatoir is door een fout, volgens Musk. Hij zei dat de transactiesnelheid van Doge bij voorkeur een paar ordes van grootte sneller zou moeten zijn. Het succes van Ether en DeFi is niet zonder problemen, zoals Cointelegraph meldde.

Naarmate de prijzen zijn gestegen, zijn transactiekosten in de vorm van gas explosief gestegen. Dit heeft tot problemen geleid voor zowel gebruikers als beurzen.

Bereikt Bitcoin $ 90.000 in april?

De conclusie van kwantanalist PlanB over de prestaties van Bitcoin na de meest recente halvering afgelopen mei was, Bitcoin is precies op schema. De maker van de stock-to-flow-familie van prijsvoorspellingsmodellen, liet in een Twitter-update zien dat Bitcoin in vergelijking met de post-halving-perioden in 2013 en 2017 precies in het midden zat.

Afhankelijk van of de volgende stap van Bitcoin meer verwant is aan de eerste of de laatste, variëren prijsdoelen daarom tussen gemiddeld $ 100.000 of $ 288.000. Bitcoin Archive, de populaire commentator, voorspelde al in april van dit jaar een doel van $ 90.000, om op halvering gebaseerde voorspellingen dichter bij vandaag te brengen.

Het account beweerde dat de reden is dat Bitcoin eigenlijk het post-halveringsgedrag van 2017 volgt, maar dan veel hoger. Het vatte samen met behulp van gegevens van Ecoinometrics dat als het zo doorgaat, 90k het doel is voor april/mei.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.