Bitcoin spoofing: einde van de bull run of instappen?

Bitcoin investeerders hebben vast al gezien dat de koers van de Bitcoin in het weekend voorlopig de weg omhoog heeft moeten staken. Inmiddels is er een flinke terugtrekkende beweging gaande. Sterker nog, de koers beweegt onder $ 10.000,-. Wij zetten de meest waarschijnlijke oorzaken op een rij. Daarbij bekijken wij of dit een mooie mogelijkheid is om te profiteren en gunstig in te kopen.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

BTC ‘overbought’ en ‘spoofing’

Dat de Bitcoin even gas terug moet nemen heeft twee voorname oorzaken. De bekende analist Matt Greenspan benoemt de eerste. Volgens hij raakte de koers in de ‘overbought’ zone. Door de sterke koersstijging van de afgelopen weken betaalt men momenteel te veel voor de Bitcoin ten opzichte van de bandbreedte. Dit verschijnsel is niet vreemd en leidt meestal tot een gezonde correctie.

Bitcoin spoofing in de praktijk

Het tweede aspect is opmerkelijker. Dit noemt men Bitcoin spoofing. Dit verschijnsel was ook te zien op Bitmex. Inderdaad, dezelfde beurs die eind vorige week zo ongeveer iedere Ripple (XRP)-belegger tegen zich in het harnas wist te jagen. Waar het normale handelsvolume zo’n miljoen dollar per dag is kwam er zaterdag ineens een bod van ruim $ 100 miljoen voorbij. Normaal gesproken zijn dergelijke biedingen van whales die van een koersdaling willen profiteren om de munt weer omhoog te jagen.

In het geval van spoofing wordt het bod echter terug getrokken voordat de koers het bod bereikt heeft. De whales bluffen dan en dat maakt investeerders voorzichtig. In deze grafiek zie je de spoofing gebeuren. Ook zie je direct hoe uitzonderlijk deze bieding is.

Het spreekt voor zich dat dergelijke ‘spelletjes’ de alerte belegger argwanend maken.

Bitcoin bull voorbij of ‘buy the dip?’

De huidige koersdaling onder de $ 10.000,- maakt de eerste pessimisten alweer zenuwachtig. Gaan we terug naar de $ 7.000,- of zelfs $ 3.000,- zoals we her en der hebben gelezen? De verwachting is van niet. We zien dat de koersdaling stagneert op een niveau net onder $ 10.000,-. Dit betekent dat er geen paniek is ontstaan nadat deze psychologische grens is gebroken.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Analisten verwachten dan ook dat de kopers zeker nog geïnteresseerd zijn en hergroeperen. Zaak is hierbij wel dat de munt snel weer door de $ 10.000,- naar boven schiet. Het zou dan zelfs wel eens kunnen blijken dat de stijging veel natuurlijker is en daarmee wel genoeg support heeft om door de $ 10.460,- te breken. Uiteraard geeft de markt nooit garanties, dus het doen van eigen onderzoek is en blijft belangrijk.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce