Bitcoin staat op het punt een nieuwe recordhoogte te vestigen terwijl Poloniex ten onder gaat

Crypto uitwisseling Poloniex is onlangs offline gegaan, terwijl een nieuwe recordhoogte voor de Bitcoinprijs in zicht is. Vrijdag liet de klantenservice van de uitwisseling via Twitter weten dat Poloniex nu niet beschikbaar is door een onverwacht probleem. Zij gaven verder aan het probleem te onderzoeken en via Twitter de gemeenschap over alles op de hoogte te houden.

De afgelopen weken heeft Bitcoin ongekende prijsstijgingen ervaren en krijgt ook steeds meer aandacht. Wanneer het verkeer te druk wordt op uitwisselingen, valt hun systeem soms uit, waardoor handelaren worden buitengesloten. Dit is eerder ook gebeurd met andere uitwisselingen, zoals BitMEX en Coinbase.

In een vervolg-tweet liet Poloniex weten dat Poloniex uit de onderhoudsmodus gekomen is. Verder lieten zij weten dat hun spot- en marge-markten in post-only modus zijn en dat opnames tijdelijk niet beschikbaar zijn. In een volgende tweet werd de terugkeer vermeld van de handel in futurescontracten op het platform.

Ondertussen blijft de Bitcoinprijs heel dicht bij de hoogste prijs ooit genoteerd van $ 20.000. Dit jaar heeft Bitcoin een aanzienlijke hoeveelheid mainstream financiële aandacht gekregen. Paul Tudor Jones, Jack Dorsey’s Square and MicroStrategy doen allemaal mee en hebben grote posities in de digitale munt gekocht. Poloniex om een reactie gevraagd, heeft niet gereageerd.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo