Search
Close this search box.

Stijging Bitcoin verklaard door Peter Schiff en Mike Novogratz

Vannacht begon de Bitcoin aan een onverwachte en sterke rally. Wij bekijken waarom de koersen ineens zo snel stijgen. Daarnaast zien we ook vandaag weer dat de prijs van de Bitcoin regionaal sterk kan verschillen. Wij analyseren deze onverwachte dag.

[affcoups id=”2229″]

De Bitcoin stijging verklaard door Peter Schiff

Peter Schiff is een bekende investeerder en grote liefhebber van goud (als investering). Over de Bitcoin (BTC) is hij beduidend minder enthousiast, al bleek hij in het verleden zelf ook het digitale goud te bezitten. Verder staat hij erom bekend dat hij regelmatig het einde der cryptotijden predikt maar tot nu toe steeds ongelijk kreeg.

Vandaag was hij er als de kippen bij om de stijging van de Bitcoin te verklaren. Aangezien ook de goudprijzen stegen trok Schiff direct een parallel tussen de gebeurtenissen in Iran/Irak enerzijds en de koers van BTC en goud anderzijds.

Zijn tweet is veelzeggend.

Oftewel, hij stelt dat investeerders die bang zijn voor inflatie door de dreiging uit Iran en Irak hun geld investeren in goud omdat zij het als een veilige haven zien. Volgens hem investeren de mensen in Bitcoin omdat zij hopen dat de mensen in politiek onrustig gebied de BTC later als veilige haven zullen zien en de munt tegen hogere prijs over willen nemen.

Heeft de situatie in Irak/Iran invloed op de Bitcoin?

Ook Bitcoin-bull Mike Novogratz, die tussen kerst en oud en nieuw opzien baarde door een wel zeer voorzichtige voorspelling voor de koers in 2020 (zoals je in zijn Tweet kunt zien) liet zich uit over de prijsstijging van vandaag.

Hij vermoedt dat de wereldwijde onzekerheid die over de situatie in Iran/Irak is ontstaan wel degelijk invloed heeft op de prijs van de Bitcoin. Hij laat weten dat mensen de Bitcoin wel degelijk als digitaal goud zien.

Overigens was het rendement op de Bitcoin in 2019 beduidend hoger dan het rendement op goud, zoals we al eerder voorrekenden.

[affcoups id=”3782″]

Onderbouwt Mike Novogratz de stelling van Peter Schiff?

Nu zouden we kunnen concluderen dat de stellingen van Mike Novogratz en Peter Schiff in elkaars verlengde liggen en dat de visie van Novogratz die van Schiff niet uitsluit. Wanneer we echter de live koersen op de reguliere beurzen vergelijken met de koers die de Bitcoin in Iran vandaag noteerde zien we dat Peter Schiff ernaast zit.

In Iran steeg de prijs volgens Localbitcoins vandaag tot een prijs van (omgerekend) zo’n $ 29.500,-. Het is niet logisch dat speculanten dergelijke prijzen zouden betalen als zij elders veel goedkoper in kunnen kopen. Daarbij is het een groot risico om met een prijs die haast 3 maal boven marktwaarde ligt te speculeren op woekerwinsten. Het lijkt er dan ook op dat Peter Schiff weer een mislukte Bitcoin-voorspelling aan zijn portfolio kan toevoegen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.