Bitcoin stock to flow model

Is Bitcoin op weg naar een zescijferig prijskaartje? De maker van het stock-to-flow model denkt van wel, want de prestaties van de asset in 2020 lijken op de gebeurtenissen na de vorige halvering.

Bitcoin volgt het plan als “uurwerk” na de derde helft, aldus de maker van het populaire stock-to-flow model.

Hij bevestigde ook opnieuw zijn overtuiging dat het S2FX-model correct is, en BTC zal tegen het einde van 2021 tussen $100.000 en $288.000 per munt verhandelen.

BTC beweegt zich als een klok
Het stock-to-flow model en zijn variaties behoren tot de meest populaire BTC-prijsvoorspellingsinstrumenten binnen de cryptocrisisgemeenschap. Het werd gecreëerd door een analist die zich baseert op het Twitter-handvat PlanB.

De eerste versie, namelijk de originele stock-to-flow ratio, beschreef de voorraad als de grootte van de bestaande reserves (of voorraden) en de stroom – de jaarlijkse aanvoer van bitcoins op de markt.

De upgrade die volgde was complexer en uitgebreider. Naast het opnemen van de “voorraad” en de “stroom”, hield het ook rekening met de verschillende fasen die BTC sinds zijn oprichting in 2019 heeft doorlopen. Deze omvatten de initiële “proof-of-concept”, de “betalings”-fase, “e-gold”, de laatste – “financieel actief”.

De halvering van de Bitcoin is aantoonbaar het meest vitale onderdeel van de modellen omdat het de creatie van nieuwe munten halveert; vandaar dat het de “stroom” vermindert. Als zodanig volgen PlanB en de S2F’s supporters de prijsprestaties van BTC na elke halvering.

In een recente tweet beweerde de analist dat Bitcoin na de derde halvering in mei als “klokwerk” beweegt. Hoewel de prijsontwikkelingen in 2012 aanzienlijk volatieler waren, toont de onderstaande grafiek aan dat de 2020-bewegingen van BTC lijken op die van vier jaar geleden.

PlanB: Ik heb geen twijfels over het S2FX-model
Afgezien van de vele gelovigen van het model, betwijfelen nogal wat leden van de gemeenschap dat Bitcoin in het komende jaar inderdaad kan opklimmen naar een zescijferig prijsgebied. Een recente studie toonde aan dat als bijna 35% stemde dat BTC onder 55.000 dollar zou blijven tegen december 2021.

De maker van het model blijft echter een overtuigd voorstander. Hij bevestigde onlangs zijn standpunt en zei: “Ik twijfel er niet aan dat Bitcoin S2FX correct is en dat Bitcoin $100.000 – $288.000 zal tikken voor december 2021”.

PlanB voegde er ook aan toe dat hij “nieuwe gegevens had die bevestigen dat het tekort aan aanbod reëel is.” Het is de moeite waard om op te merken dat als BTC inderdaad in iets meer dan een jaar $100.000 zal bereiken, de marktkapitalisatie zal toenemen tot ongeveer $2 biljoen. Dit zou gelijk staan aan de meest waardevolle marktkapitalisatie van het bedrijf – Apple.

Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk ethereum gekocht worden.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo