Bitcoin bearish? De ‘TD Sequential index’ voorziet dit wel

Omdat de Bitcoin pas ruim 10 jaar bestaat zijn er in verhouding tot andere beleggingsmogelijkheden, zoals aandelen, relatief weinig historische gegevens voor handen. Men zoekt dan ook naar ratio’s die de koers van de Bitcoin voorzien. Een van die ratio’s, die accuraat blijkt is de TD Squential Index. In dit artikel leggen we uit wat dit is en hoe je hem toepast. Ook kijken we wat deze index op korte termijn voor de Bitcoin voorziet.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Wat zegt de TD Sequential Index over de Bitcoin?

De TD Sequential Index is genoemd naar de ontdekker van de index, Tom Demark. Hij gebruikt de kaarsdiagrammen van de dagkoers. Deze deelt hij op in 4 + 9. Wanneer de kaarsdiagrammen van de laatste 9 dagen hoger of lager liggen dan die van de eerste 4 is de indicator bruikbaar. Deze index kan dan ook één van de onderdelen van een technische analyse zijn.

Wanneer geeft de TD Sequential Index een koopsignaal?

Wanneer de toppen van de laatste 9 kaarsen steeds lager zijn dan de bodem van de eerste vier kaarsen is er sprake van een koopsignaal. Dit signaal wordt versterkt wanneer de top van de negende kaars ook onder de bodem van de kaarsen op dag 6 of 7 blijft.

Geeft de TD Sequential Index ook verkoopsignalen?

Ja, deze treden logischerwijze op wanneer de toppen van de laatste negen kaarsen hoger is dan de top van de eerste vier kaarsen. Ook het verkoopsignaal wordt sterker door de kaarsen van dag 6 en 7 met die van dag 9 te vergelijken. Als de top van de kaars van de negende dag hoger ligt dan die van dag 6 en 7 spreekt men van een ‘ideal sell’.

Hoe betrouwbaar is de TD Sequential Index?

In een interview met Bloomberg legt Tom Demark deze statistieken zelf uit en vertelt hij hoe de index onder meer het einde van de bull-run in 2017 voorspelde. Ook de omslag na de cryptowinter van 2018 werd door de indicator voorspeld, evenals de teruggang na de hoogste koers van 2019. Het hele interview kun je hier bekijken.

Wat zegt de TD Sequential Index nu over de Bitcoin?

Het is niet voor niets dat we aandacht besteden aan deze index. Op grond van de recente cijfers lijkt er namelijk sprake van een komende correctie. In deze grafiek laat analist Thomas Thornton zien dat er op grond van deze index een reversal aankomt.

Ook andere analisten voorzien een ‘ValentinesDay Massacre’.

Zoals altijd geldt ook hier dat je altijd het beste jouw eigen onderzoek kunt doen en dat resultaten uit het verleden geen garanties bieden voor de toekomst.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Meer informatie over de TD Sequential Index en grafieken zie je in deze bijdrage op Medium.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce