Bitcoin: vooruitblik op een spannende week 22

De Bitcoin (BTC) heeft last van beren die de koers naar beneden drukken. Uiteraard is de vraag of we dit de komende week blijven zien. Ook is het van belang om te weten welke factoren de Bitcoin (BTC) koers positief kunnen krijgen. Wij blikken vooruit.

[affcoups id=”2229″]

Na een relatief horizontale prijsbeweging daalde de koers van de Bitcoin vorige week nadat een transactie, wellicht gedaan door Satoshi Nakamoto, tot opschudding leidde. Sindsdien beweegt de koers omlaag en dat is niet wat veel mensen na de Bitcoin halving verwachtten. Vraag is dan ook of de beren blijven domineren of dat we in de aankomende week een kentering blijven verwachten. Wij beginnen met de ruimte voor de beren.

Beren blijven Bitcoin bestoken

De beren blijven de Bitcoin voorlopig gijzelen en zij krijgen daarmee steun van de miners. Ondanks de halving (en daarmee de lagere beloning) verkopen zij meer Bitcoin (BTC) dan zij minen. Hierdoor is er meer aanbod dan gedacht en dat geeft prijsdruk. Daarnaast geeft dit aan dat miners op korte termijn geen grote koersstijgingen verwachten. Daarmee worden investeerders minder zeker over hun vooruitzicht.

Fear & greed factor duidt op angst

In de fear & greed index berekent men hoe enthousiast men is om te investeren. Inmiddels blijkt dat de investeerders niet gierig meer zijn om Bitcoin te kopen. De indicatoren duiden duidelijk op angst en daarmee is het sentiment minder gunstig.

Naast deze koersverlagende effecten zijn er ook een aantal neutraliserende factoren. Ook deze benoemen we.

Bitcoin beweegt richting 200 MA

Het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen ligt op dit moment strak tegen $ 8.000,-. Daarmee vormt deze natuurlijke grens een sterke steunkoers. Veel analisten verwachten dat de koers van daar weer in een bullish rebound zal raken. Het gevaar is daarbij wel dat er een ‘cross of death’ ontstaat (het voortschrijdend gemiddelde op korte termijn lager dan het voortschrijdend gemiddelde op lange termijn) als de koers daaronder komt. Zoals de naam al doet vermoeden liggen verdere dalingen dan op de loer. Hieronder zie je de live koersontwikkeling van de Bitcoin (BTC) in €

Het terugbrengen van de moeilijkheidsgraad

Zoals we hierboven zagen verkopen de miners meer dan zij minen. Om het minen aantrekkelijk te houden verlaagt de Bitcoin voor de tweede keer na de halving de moeilijkheidsgraad. Dit betekent dat miners een grotere kans hebben om de mining reward te verdienen. Daarmee ontstaat er ruimte om de BTC weer te houden en niet direct te verkopen.

[affcoups id=”3782″]

Eigenlijk maar één bullish factor

Het lijkt dus een relatief zware week te worden voor de Bitcoin. Er is maar één factor die concreet op een bullish koersontwikkeling duidt en dat is het koersgat dat weekend is ontstaan. Zoals we recent zagen heeft de markt de neiging om die gaten te dichten. Als de markt dat direct doet zou dit betekenen dat de koers boven $ 9.000,- moet komen. Gezien de huidige omstandigheden is het de vraag of dit gaat lukken. Het wordt dus een spannende week voor de investeerders in BTC.

Bron: Cointelegraph


Volg CryptoClan op Facebook


Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.