Bitcoinfraude: zo kun je voorkomen dat je slachtoffer wordt

Helaas wordt de Bitcoin regelmatig getroffen door fraude. Vaak betekent dit voor de eigenaar van de cryptomunten dat hij, sneu maar waar, zijn Bitcoin kwijt is. Wij bespreken diverse vormen van Bitcoinfraude en leggen uit hoe je kunt voorkomen dat jij slachtoffer wordt.

Wat is Bitcoinfraude

Bitcoinfraude is bijzonder simpel uit te leggen. Een kwaadwillende zorgt ervoor dat hij jouw Bitcoin in handen krijgt. Vervolgens zorgt (meestal een) hij ervoor dat jij er niet meer bij kan en je bent jou zuurverdiende Bitcoin kwijt. Uiteraard kan jij actie ondernemen om ervoor te zorgen dat je geen slachtoffer wordt.

Bitcoinfraude door de cryptobeurs

Inmiddels zijn de echte cowboys wel uit de markt verdwenen, maar we horen toch regelmatig dat de cryptobeurs zelf fraudeert. Wanneer jij jouw cryptomunten daar laat staat heeft de beurs namelijk de beschikking over de private key. Met deze sleutel kunnen zij met de Bitcoins van hun klanten doen wat ze willen. De verleiding is dan wel erg groot en soms te groot om de Bitcoins van de klanten weg te boeken en de website uit de lucht te halen.

Cryptocrime fraude met cryptovaluta en Blockchain

Bitcoinfraude door professionele scammers

Met een cryptoscam proberen professionals zich toegang te verschaffen tot bronnen die jouw private key kunnen prijsgeven. Zodra zij deze in handen hebben is het kinderspel om jou van jouw cryptomunten af te ‘helpen’. In dit artikel besteden we daar uitgebreid aandacht aan.

In alle gevallen komt het neer op het inmiddels bekende gezegde in de cryptowereld: “If you don’t have the private key, you don’t own the cryptocurrency.”

De oplossing: een cold storage wallet

De beste bescherming tegen Bitcoinfraude biedt de zogenaamde ‘cold storage cryptowallet’. Dit is een cryptowallet die niet met internet verbonden is. Hierin sla je jouw Bitcoin en andere cryptomunten op. Aangezien de er geen internetconnectie is kunnen hackers, scammers en ander geboefte dus niet bij de private keys van jouw cryptomunten. Uiteraard wil je zelf wel kunnen (blijven) handelen. Dat is tegenwoordig heel eenvoudig. Er zijn partijen zoals Satos. Deze bieden de mogelijkheid om cryptomunten te (ver)kopen en deze door het ingeven van het publieke adres van jouw wallet direct toe te voegen aan of af te voeren uit jouw cold storage wallet.

Wat is Satos?

Satos is een Nederlands handelsplatform dat sinds 2013 bestaat. Zij bieden de mogelijkheid om Bitcoin (BTC), Ripple (XRP), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC) te kopen en te verkopen tegen gunstige tarieven. Een account is niet nodig, want men stort de munten direct in jouw eigen cryptowallet. Als je geen cryptowallet hebt helpen zij jou zelfs om een eigen wallet aan te maken. Je kunt al vanaf EUR 50,- handelen en jouw transacties eenvoudig met iDeal betalen. De klanten waarderen het platform met gemiddeld een 9+ omdat het platform veilig en betrouwbaar is en omdat transacties vaak binnen enkele seconden verwerkt zijn. Ben jij benieuwd naar deze Nederlandse speler? Neem dan eens een kijkje op de website van Satos.


Volg CryptoClan op Facebook


Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 20,- CASH in jouw account door nu te registreren.