Crypto-acquisitie: Nederlandse cryptobeurs Bitvavo breidt uit

Bitvavo kom je als betrouwbare Nederlandse cryptobeurs regelmatig tegen op onze website. Ook zij worden uiteraard onderdeel van de komende regelgeving omtrent transparantie. Om zich daar goed op voor te bereiden heeft Bitvavo goed nieuws, zij breidt namelijk uit.

[affcoups id=”2229″]

Wat zijn de gevolgen van toenemend toezicht voor Nederlandse cryptobedrijven?

Zoals we eerder berichten maakt de Nederlandse cryptomarkt zich zorgen over de hoge kosten van toezicht. Dit komt omdat zij aan Europese regelgeving moeten voldoen om witwassen en financiëring van terrorisme te voorkomen. Op zich natuurlijk een goed doel, maar de bijkomende kosten blijken wel erg hoog. Sterker nog, veel bedrijven voelen zich benadeeld omdat zij zwaarder belast worden dan bijvoorbeeld creditcard-maatschappijen. De achtergronden lees je in dit artikel.

Consolidatie van de markt volgt

De kosten blijken voor veel spelers niet op te brengen en zij kiezen ervoor om hun activiteiten te staken of hun bedrijf buiten Europa te vestigen om zo het toezicht en de bijbehorende kosten te ontlopen. Bitvavo kiest een andere weg. Zij vergroot juist haar schaalgrootte om zo optimaal toezicht te kunnen uitvoeren, de klanten tevreden te houden en de kosten te kunnen dragen.

Bitvavo neemt platform Bitzeb over

In de slag om de schaalgrootte heeft Bitvavo eerder vandaag de overname van het Rotterdamse platform Bitzeb aangekondigd. Het bedrijf bood sinds 2018 mogelijkheden om in cryptovaluta te handelen en heeft haar activiteiten in verband met het opgaan in Bitvavo per 29 april beëindigd.

[affcoups id=”3782″]

Lopende transacties zijn afgerond en klanten kunnen op de verificatiepagina van het platform nog tot uiterlijk 14 mei transacties verifiëren.

Uiteraard feliciteren wij Bitvavo met de overname en wensen wij alle partijen een vruchtbare verdere samenwerking.


Volg CryptoClan op Facebook


Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.