Bizarre class action-rechtszaak tegen Ripple over een verlies van $ 48, omringt door mysterie

Tyler Toomey uit Florida heeft een class action-rechtszaak aangespannen tegen Ripple Labs en Ripple CEO Brad Garlinghouse over een verlies van $ 48,56. De Ripple-gemeenschap kan de motivatie achter deze rechtszaak niet uitleggen. Toomey kocht 135 XRP-tokens voor $ 0,724 elk, in november 2020 voor een totale waarde van $ 97,80. Toomey verkocht zijn investering voor $ 49,24, met een verlies van bijna 50%.

Hij deed dit na het nieuws van een andere rechtszaak tegen Ripple in december van dat jaar. Nu is hij een class action gestart die acht keer meer aan indieningskosten kost dan het verlies dat hij beweert te hebben geleden. De kosten voor het indienen van een civiele procedure bedragen $ 402, volgens de website van het Middle District van Florida, waar de rechtszaak werd aangespannen.

Wat bijdraagt aan de algemene vreemdheid van de zaak is dat het door Toomey gevraagde bedrag $ 5.000.001.000 groot is. Bovendien deelt de magistraat die de zaak voorzit, zijn ongebruikelijke achternaam: rechter-magistraat Joel B. Toomey.

De indiening stelt dat de collectieve actie namens Toomey, die de eiser is, niet de magistraat, is en alle anderen die zich in dezelfde positie bevinden tegen gedaagden Ripple Labs. Het is dus mogelijk dat het in zijn motivatie alleen gaat om het in staat stellen van andere investeerders, soortgelijke actie te ondernemen.

Toomey is ook op zoek naar gerechtelijk bevel door de hoeveelheid XRP die door de gedaagden wordt aangehouden. De indiening hiervan beweert dat zij geld kunnen blijven verdienen, terwijl ze een aanzienlijk risico voor investeerders creëren. Terwijl sommigen het als een grap beschouwen en anderen zich beledigd voelen, lijkt de Ripple-gemeenschap niet te weten wat ze van de zaak moeten denken.

Om de rechtszaak te laten vallen, bood een Twitter-gebruiker Toomey $ 200 in XRP aan.

De wet is schuldig aan het mogelijk maken van dergelijke onzin, suggereerde advocaat Jess Hynes uit New Jersey. Zij gaf aan dat deze zaken zullen blijven gebeuren en je kunt het Congres en de SEC er de schuld van geven. Vorige sessie weigerde @RepMaxineWaters haar werk te doen. Laten we hopen dat ze het doet, zei Hynes.

Nu handelt Ripple tegen $ 0,25, wat een daling is van 4% in een dag. Dit suggereert dat maar weinig beleggers deze rechtszaak ter harte nemen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.