Search
Close this search box.

Bizarre koersbeweging Bitcoin zorgt voor prijsdruk

De koers van de Bitcoin heeft dit weekend de grens van $ 9.000,- niet kunnen doorbreken. Normaal gesproken is dit een bearish signaal, maar opvallende koersbewegingen op zondag maakten de beurs volatiel. Door deze bizarre koersbeweging staat de prijs van de Bitcoin onder druk. Wij zetten de zaken op een rij.

[affcoups id=”2229″]

Welke bijzondere prijsbeweging van de Bitcoin zagen we?

Ondanks het bullish sentiment en de gunstige vooruitzichten voor de Bitcoin lukt het de munt vooralsnog niet om door de grens van $ 9.000,- te breken. Vorige week en in het weekend deed de munt verschillende pogingen. Zodra de Bitcoin boven de $ 9.000,- kwam volgde er echter steeds een correctie. In die correctie viel één zeer korte flash crash met bijzonder snel herstel op. Mati Greenspan twitterde erover.

Verrassende reactie optiebeurzen

De prijsbeweging was bijzonder agressief en er zijn geen directe aanleidingen voor een dergelijke intense strategie. De mogelijkheid van ‘dikke vingers’ wordt dus niet uitgesloten. Aan de andere kant zorgt zo’n beweging meestal door onzekerheid, maar de Bitcoin-opties voorkwamen dat in dit geval.

Op het moment dat de koersval begon werden er namelijk opvallend veel ‘long-posities’ rond $ 8.600 geliquideerd op cryptobeurs Huobi. Hoewel zo’n liquidatiegolf meestal een bearish signaal is herstelde de ‘long-markt’ snel. Sterker nog, na deze liquidaties stegen de opties weer snel en werd een piek van $ 8.950,- gehaald.

Is de Bitcoin nog bullish?

Op basis van de technische analyses ligt een koerscorrectie richting $ 7.500,-/$7.800,- voor de hand. Toch gaan veel optiehandelaren nog niet mee in zo’n scenario. De bijzondere koersbewegingen van zondag laten zien dat er rond de koers van $ 8.500,- agressief gekocht wordt. Daarmee laat de markt, tegen de technische trends in, vertrouwen in de markt zien.

Een cryptohandelaar legt zijn positie en overwegingen uit.

https://twitter.com/SalsaTekila/status/1219070018798989312

LTF POC staat hierbij voor Lower Time Frame Point of Control. 

[affcoups id=”3782″]

Wat verwachten we van de Bitcoin-koers?

Op basis van deze gemixte bull- en bearsignalen is de verwachting dat de Bitcoin-prijs in eerste instantie consolideert op of boven $ 8.500,-. Hierna zal de markt zich hergroeperen en moet een duidelijke koerstrend blijken. Vooralsnog neigt men ook op korte termijn bullish te blijven, maar om dat gevoel vast te houden is een krachtige stoot door het plafond van $ 9.000,- noodzakelijk.

Bron: Coingape.com

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.