Search
Close this search box.

Blockchain en opkomende technologie met een fonds van $ 2,3 miljoen ondersteund door Colombiaans kapitaal

Als onderdeel van de bredere investering van Bogotá in innovatieve technologieën, financiert de Colombiaanse hoofdstad de ontwikkeling van blockchain. De gemeentelijke overheid zal 8,8 miljard Colombiaanse peso, ongeveer $ 2,3 miljoen, verstrekken aan lokale bedrijven als onderdeel van vier nieuwe programma’s in het Innovation, Technology and Creative Industries Fund, of FITIC.

Zo werd aangegeven in een aankondiging van maandag op de officiële website van de stad Bogotá. Voor de ontwikkeling van lokale blockchain-startups via een programma genaamd Hub Blockchain Bogotá, omvat de nieuwe financiering een bijdrage van 2,8 miljard pesos, gelijk aan ongeveer $ 739.000. Het doel van het project is om maximaal 100 op blockchain gerichte bedrijven te ondersteunen.

Het gaat erom dat de bedrijven hun concurrentievermogen op de wereldmarkt vergroten en gezorgd wordt voor technisch advies voor de implementatie van blockchain binnen deelnemende bedrijven. Met steun van de burgemeester van Bogotá, het districtssecretariaat voor economische ontwikkeling, Jorge Tadeo Lozano University, de staatsonderneming Innpulsa en de in Singapore gevestigde blockchain accelerator Tribe Accelerator, wordt de nieuwe financieringscampagne voor innovatie georganiseerd.

Maandag nodigde burgemeester Claudia Lopez van Bogotá lokale bedrijven via Twitter uit, om zich aan te melden voor het programma dat op 25 juni begint. De burgemeester zei dat elk bedrijf van de FITIC 10 tot 50 miljoen pesos aan kapitaal zou kunnen ontvangen om hun idee vooruit te zetten. Colombia is actief bezig met het verkennen van blockchain-technologie.

Het Colombiaanse ministerie van Informatietechnologie en Communicatie riep de publieke sector afgelopen augustus op om blockchain-technologie toe te passen op het gebied van betalingen, landregistratie, stemmen, gegevensbeheer, toeleveringsketen en andere gebieden. Een reeks gratis onlinecursussen over een breed spectrum aan nieuwe technologieën, waaronder blockchain werd eerder gelanceerd door Bogotá.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.