Brian Brooks, OCC-leider, zegt dat niemand Bitcoin gaat verbieden

Het hoofd van het Office of the Comptroller of the Currency, Brian Brooks, gaf aan dat toezichthouders Bitcoin (BTC) niet willen doden. Echter, in plaats daarvan willen zij zorgen voor een soepele integratie in het financiële systeem. Brooks gaf op vrijdag in een interview met CNBC’s Squawk Box aan dat zij erg gefocust zijn om dit goed te krijgen.

Hij zei verder dat zij erg gefocust zijn om Bitcoin niet te doden en dat het ontwikkelen van de netwerken achter Bitcoin en andere crypto’s net zo belangrijk is. Op dezelfde manier zoals zij witwassen en terrorismefinanciering voorkomen. Het Office of the Comptroller of the Currency is het bureau van het Treasury Department dat toezicht houdt op federale banken.

De opmerking van Brooks was in reactie op een vraag of de administratie van Donald Trump van plan was om potentieel schadelijke cryptocurrency-voorschriften voor het einde van hun termijn uit te rollen. CEO van Coinbase, Brian Armstrong, vestigde vorige maand de aandacht op dit probleem. In een reeks tweets legde hij uit waarom strikte regelgeving gericht op zelf-gehoste crypto-wallets een slecht idee zou zijn.

Aan Brooks werd de vraag gesteld of er tegen het einde van de ambtstermijn van president Trump nieuwe regelgeving verwacht kan worden. Brooks zei dat hij van mening is dat tegen het einde van de Trump-termijn veel goed nieuws voor crypto zichtbaar zal zijn. Een deel ervan zal te maken hebben met banken die verbinding maken met blockchains, terwijl een ander deel ervan meer duidelijkheid zal geven over de aard van deze activa.

Hoewel hij erkent dat het een gevaarlijke wereld is, zei Brooks dat niemand Bitcoin gaat verbieden. Hij zei verder dat niemand sommige van deze transmissietechnologieën zal verbieden.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo