Search
Close this search box.

BTC springt boven $ 58K en Goldman Sachs maakt Bitcoin-product klaar voor klanten

Bitcoin (BTC) en sommige altcoins zullen binnenkort beschikbaar zijn voor klanten van Goldman Sachs, volgens een nieuw mediabericht. Woensdag werden de plannen van de bank om crypto-activa aan investeerders aan te bieden bevestigd. De bevestiging kwam uit de commentaren van een interview met Mary Rich, wereldwijd hoofd van digitale activa voor de private vermogensbeheerdivisie van de bank.

Crypto-toegang komt binnen op korte termijn volgens Goldman Executive

Goldman wordt door deze verhuizing de tweede grote geldschieter die de wereld van cryptocurrency openstelt voor zijn klanten. Bovendien komt het weken na een baanbrekende zet van Morgan Stanley. Rich gaf aan dat zij nauw samenwerken met teams in het hele bedrijf om manieren te onderzoeken om doordachte en gepaste toegang tot het ecosysteem te bieden aan particuliere vermogensklanten.

Verder is het iets wat we op korte termijn verwachten te bieden, volgens Rich. Morgan Stanley introductie gepland voor april, terwijl de introductie van Goldman later in het tweede kwartaal plaatsvindt. Door deelname aan cryptogerichte fondsen, hebben beide banken het potentieel om grote hoeveelheden nieuw kapitaal in het Bitcoin-ecosysteem te brengen.

Rich ging verder en benadrukte dat de vraag van klanten als een drijvende kracht achter de beslissing van Goldman. Zij voegde eraan toe dat er een groep van klanten is die dit actief beschouwen als een dekking tegen waardevermindering. Rich zei dat de macro-achtergrond van het afgelopen jaar daar zeker een rol in heeft gespeeld. Goldman heeft, net als veel andere grote banken, dit jaar zijn stem op Bitcoin veranderd.

Goldman is gegaan van een solide scepticus naar het omarmen van het fenomeen. Merkbaar, dit in tegenstelling tot Centrale Banken, zoals de Federal Reserve van de Verenigde Staten. Anthony Pompliano, medeoprichter van Morgan Creek Digital, gaf aan dat ze uiteindelijk aan eenieder bitcoin-diensten zullen moeten aanbieden.

Na een crash krijgt BTC/USD een onmiddellijke boost

Het nieuws had een positief effect op de Bitcoin-prijsactie en schreed opnieuw $ 58.000 voorbij. Nadat woensdag een flitscrash veroorzaakte in slechts enkele minuten van meer dan $ 2.000. Analisten blijven zich minder zorgen maken over het gebrek aan momentum, wijzend op solide fundamentals en de noodzaak om overbelaste posities uit te schudden voordat ze naar recordhoogtes gaan. Zo meldde Cointelegraph.

Aandachtspunten zijn $ 68.000 en $ 73.000 voor een mogelijke uitbraak.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.