Search
Close this search box.

Cardano (ADA) onder vuur, Charles Hoskinson furieus

Dit weekend was er weer eens opschudding in de wereld van de cryptomunten. Deze keer was Cardano (ADA) het middelpunt van de belangstelling. Het verhaal nam zulke proporties aan dat oprichter Charles Hoskinson zich geroepen voelde om zich te verdedigen. Dit leverde een felle discussie met een bekende tegenstandster op. Wij zetten de feiten op een rij.

[affcoups id=”2229″]

Cardano (ADA) onder vuur

Als je de cryptokoersen volgt heb je gezien dat Cardano (ADA), de afgelopen tijd flinke koerssprongen maakt. Een Chinese reporter die al eerder een aanvaring had met Cardano-oprichter en CEO Charles Hoskinson zag een mooie gelegenheid om één en één bij elkaar op te tellen. In China was namelijk dit weekend de Hangzhou International Blockchain Week en daar verscheen een groep oudere Chinezen met een spandoek van Cardano (ADA), dat in China AD genoemd wordt. Zij maakten een foto en vertrokken weer. De verslaggeefster maakte echter een verband tussen de koers en de groep Chinezen.

Alsof dit nog niet genoeg was deelde ze later ook nog een filmpje van een bijeenkomst van een groep welgestelde oudere Chinese boeren. Dit bleek een bijeenkomst te zijn van de Asian Dragon Million Reward Club. Deze organisatie heeft een beruchte reputatie. Zij zou mensen met zeer agressieve verkooptechnieken overhalen om investeringen te doen. Aangezien de constructie een piramidespel is loopt dit zelden goed af.

Kortom er leek iets aan de hand en het duurde niet lang voordat voorstanders en tegenstanders van Charles Hoskinson en zijn munt over elkaar heen buitelden. De eerste officiële reactie kwam van de organisatoren van de Blockchain Week. Zij hielden het bij een neutrale ontkenning van betrokkenheid.

Toen kwam Charles Hoskinson in de lucht en hij wierp al snel een ander licht op de zaak.

Charles Hoskinson gaat achter de boodschapper aan

Hij begint met een redelijk standaard bericht aan de dame die de eerste tweets verstuurt met een vriendelijk verzoek om de informatie die ze heeft door te sturen. Dit met als doel om vanuit Cardano (ADA) actie te ondernemen. Wanneer de reporter wat kinderachtig antwoordt dat ze geen gegevens heeft (de website is makkelijk te vinden) en het daarom maar op Twitter gezet heeft komt Charles Hoskinson pas echt los. Hij beschuldigt de reporter van insinuaties en sommeert haar om ermee te stoppen. Ook eist hij een verklaring van haar werkgever waarin deze zich distantieert van haar standpunten. De Twitterdraad die daarop volgt escaleert in rap tempo.

Uiteindelijk merkt Hoskinson dat de situatie uit de hand loopt en hij besluit een video te maken. Hiermee lijkt de kou voorlopig uit de lucht. In de video geeft hij een openhartig inkijkje in de gevolgen die dit soort scams voor zijn organisatie (en die van andere cryptomunten) kan hebben.

Waarom stijgt Cardano (ADA) dan wel?

Dat Cardano (ADA) niets te maken heeft met deze scam lijkt inmiddels wel duidelijk. Feit blijft dat de koers van Cardano (ADA) in de lift zit. Dit is te verklaren door de grote MeetUp die men vorig jaar hield en de Shelley Code die gelanceerd werd.

Met de Shelley Code, die met een hard fork op 29 juli gelanceerd wordt, is het mogelijk om extra geld te verdienen met de PoS validatietechniek. In augustus biedt men namelijk de mogelijkheden tot staking. Tot die tijd blijven wij de zaak uiteraard volgen.

[affcoups id=”3782″]

Bitcoin (BTC) heeft weer positief sentiment

Ondertussen gaat het rumour aardig aan de grootste cryptomunt in de markt voorbij. De Bitcoin (BTC) noteert namelijk weer koersstijgingen.


Volg CryptoClan op Facebook


🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.