Search
Close this search box.

Ethereum-oprichter Charles Hoskinson over crypto en zijn favorieten

Een van de toonaangevende figuren in de crypto-industrie is Charles Hoskinson. Hij heeft dan ook een indrukwekkende staat van dienst. Zo was hij naast Vitalik Buterin oprichter van Ethereum (ETH). Toen hij daarna besloot om apart verder te gaan was hij grondlegger van Cardano (ADA). Als hij dus over zijn favoriete cryptoprojecten van dit moment praat verdient hij alle aandacht en die krijgt hij dan ook van ons.

[affcoups id=”2229″]

Het blijkt dat Charles Hoskinson geen blad voor de mond neemt als hij zijn favoriete cryptoprojecten van dit moment bespreekt. Zo bekent hij zelfs dat hij een deel van de techniek van één van zijn favoriete projecten ‘geleend’ heeft en blijkt hij ook waardering voor de ‘vijand’ op te kunnen brengen. Wij zetten zijn bijzondere keuzes op een rij:

Zorgt Basic Attention Token (BAT) voor populairste browser?

Zoals gezegd, pittige statements zijn Hoskinson in dit interview niet vreemd. Zo noemt hij het BAT-project als één van zijn favoriete cryptoprojecten. Het concept van de Brave browser die gebruikers BAT betaalt als zij advertenties kijken wordt volgens Hoskinson bijzonder populair. Als het meezit verwacht hij dat deze browser in 5 jaar de meest populaire wordt. In het meest negatieve scenario zouden zij in ieder geval Firefox van de kaart moeten kunnen vegen.

Wat heeft Hoskinson ‘geleend’ van ZCash (ZEC)?

ZCash (ZEC) is een zogenoemde privacymunt die gebaseerd is op het ‘nulkennisprotocol’. Met dit protocol autoriseren partijen een transactie door een automatische bevestiging van een waarde X. Het systeem registreert alleen dat de ene partij weet wat de waarde van X bij de andere partij is, zonder verdere data op te slaan. Charles Hoskinson geeft aan dat hij zeer gecharmeerd is van de techniek achter de munt. Met de opmerkingen als “soms ‘lenen’ we wat” en “soms verbeteren we iets” worden wij nieuwsgierig. Welke aspecten van ZCash (ZEC) heeft Hoskinson exact geleend en verbeterd?

Hier een recente live interview met Hoskinson:

Ergo (ERG): Gemaakt door zijn favoriete technicus

Alex Chepurnoy maakte deel uit van het technisch team van Cardano (ADA), maar begon later voor zichzelf met een eigen cryptomunt: Ergo (ERG). De cryptomunt en bijbehorende blockchain is gericht op smart contracts in de financiële sector. Door de Proof of Work authorisatie te verrijken met allerlei snufjes, zoals moeilijke puzzels en wisselende blockgroottes staat de munt bekend als erg veilig. Dat kan Hoskinson klaarblijkelijk beamen.

Starkware: geen cryptomunt, helpt Cardano (ADA)

Veel cryptomunten hebben problemen met schaalbaarheid (het aantal transacties dat per blok verwerkt kan worden). Dit was zelfs de reden voor de mensen achter Bitcoin Cash (BCH) om zich af te scheiden van de Bitcoin (BTC), die een oplossing voor schaalbaarheid heeft.. Ook Cardano wil graag een maximale schaalbaarheid en daar helpt het bedrijf Starkware hen mee. Dit onder meer door het inzetten van ‘nulkennisprotocollen’.

Respect voor de ‘vijand’: Tezos (XTZ)

De community achter Tezos (XTZ) is vaak vijandig richting Cardano (ADA) en steekt dit niet onder stoelen of banken. Toch kan Charles Hoskinson de cryptomunt sterk waarderen. De munt die eigenlijk een beetje vreemde eend is in de cryptocurrency-bijt, kan toch op veel waardering van Hoskinson rekenen. Hij roemt met name hun technische ontwikkelingen en filosofie achter de opzet van de cryptomunt.

[affcoups id=”3782″]

Of deze munten en bedrijven door de aanbevelingen van Hoskinson ineens beleggingstips geworden zijn durven we niet te zeggen. Feit is wel dat het altijd interessant is om deze munten te volgen als de insiders enthousiast van de ontwikkelingen worden.

Ben je benieuwd naar meer tips van Charles Hoskinson? Dan ben je bij Cointelegraph aan het goede adres.


Volg CryptoClan op Facebook


🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.