Search
Close this search box.

Exclusief: Soft fork SegWit 1 en updates Lightning Network te verwachten in 2019

Eerder deze week hadden wij een gesprek met crypto-influencer en Bitcoin-progrogrammeur Jimmy Song. Eén van de onderwerpen die we bespraken is het Lightning Network. Op onze vraag waar hij naar uitkeek antwoordde Song dat hij vooral uitkijkt naar de ontwikkelingen rondom Lightning network en een komende SegWit soft fork.

Bitcoin (BTC), Lightning Network en SegWit

Een van de grote kritiekpunten op Bitcoin is de schaalbaarheid. Hoe zal de Blockchain zich houden als er (veel) meer transacties verwerkt moeten worden? Aangezien dit probleem al door Satoshi Nakamoto erkend werd is daar een aantal oplossingen voor bedacht. Je kunt hierbij denken aan Lightning Network en SegWit. Voordat we aangeven welke verbeteringen er komen zetten we beide toepassingen nog even kort op een rij.

Wat is Lightning Network en wat is SegWit?

Lightning network is een tweede laag op de Blockchain waarmee betaaltransacties kunnen worden uitgevoerd via een zogenoemde sidechain. Alleen de begin- en eindtransactie van de sidechain worden in de Blockchain opgenomen. Zo wordt het mainnet niet ‘vervuild’ met kleinere transacties.

[letsreviewaffiliate url=”https://bitvavo.com/?a=94478926DE” text=”Zelf beleggen? Kies het Nederlandse Bitvavo” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Door Segwit wordt de ruimte die 1 transactie in een block inneemt verkleind. Zo passen er dus meer transacties in een Block en wordt de Blockchain sneller.

Verbeteringen SegWit Lightning Network?

Het Lightning Network zal met name verbeterd worden door een update van Segwit. De update bestaat uit diverse kleinere verbeteringen die in 1 pakket worden doorgevoerd als soft fork. De Soft fork gaat SegWit version 1 heten. In deze soft fork kun je verwachten:

  • toepassing van Snor signature;
  • SagHash no-input;
  • Tabrouter

Voor Lightning Network ziet Jimmy Song naast de implementatie van de SegWit soft fork de ontwikkeling van Lightning Network Wallets en wellicht een tutorial.

Wanneer is de update van Lightning Network en SegWit beschikbaar?

In ons gesprek gaf Jimmy Song aan dat dit ongeveer een jaar gaat duren. De implementatie zal dus rond de jaarwisseling van 2020 plaatsvinden. De testfase zullen we dus nog dit jaar ervaren.

Welke update zal zeker niet plaats vinden?

Veel cryptomunten worstelen met de vraag of zij voor het goedkeuringsproces van Blockchain over moeten stappen van Proof of Work (PoW) naar Proof of Stake (PoS). Jimmy Song is hier uitgesproken over. PoS gaat in tegen de decentralisatie en voegt weinig toe. Bitcoin zal dus niet van goedkeuringsmethode wisselen.

Wat verwacht Jimmy Song van de updates?

Volgens hem zullen de updates leiden tot meer mogelijkheden voor developers en meer privacy. Dit uiteraard naast optimalisatie van de snelheid van het Bitcoin netwerk.

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Jimmy Song in eigen woorden?

Uiteraard kun ons op onze blauwe ogen geloven, maar het beste hoor je het uit de mond van Jimmy Song zelf. Je kunt hieronder zijn uitleg zien. Dit fragment maakt deel uit van het hele interview dat wij met Jimmy Song hadden en dat je morgen kunt horen en zien. Uiteraard hier, exclusief op CryptoClan.nl.

 

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.