Search
Close this search box.

Celsius Network Review

Celsius network review
Meer informatie over Celsius Network

Passief geld verdienen met je cryptocurrency. Dat klinkt natuurlijk geweldig en Celsius zegt het mogelijk te maken. Maar liefst 80% van de winst wordt uitgekeerd aan de gebruikers.

Is dit te mooi om waar te zijn of werkelijkheid? We bespreken het in deze  Celsius Network review.

Celsius Network is een peer-to-peer uitleenplatform voor cryptocurrency

Het bedrijf is opgericht door Alex Mashunsky en Daniel Leon. Alex Mashunsky is ook wel bekend als een van de ontwikkelaars van VOIP en gratis Wi-Fi in de New Yorkse metro. Celsius Network is een van de meest populaire uitleenplatforms voor cryptocurrency.

Celsius Network vergoedt rente over de cryptocurrency die jij bij hen onderbrengt. Deze rentes kunnen oplopen tot wel 15%. Veel hoger dus dan de rente die je bij de normale banken krijgt.

Celsius betaalt netjes elke maandag uit en past de rente aan wanneer de waarde van de crypto munt stijgt.

Hoe komt Celsius aan het geld om zulke hoge rentes uit te betalen?

Waar je bij Celsius aan de ene kant cryptocurrency kan onderbrengen, lenen ze aan de andere kant deze cryptocurrency uit aan grote institutionele bedrijven. Deze bedrijven storten dan weer dollars als onderpand.

De waarde van het onderpand kan oplopen tot 150% van de waarde van de cryptocurrency die ze lenen. Daarnaast rekent Celsius een fikse rente. Van de rente die Celsius verdient op de uitgegeven leningen betalen ze 80% uit aan hun klanten die de cryptocurrency hebben ondergebracht.

Waarom zou een bedrijf zo’n hoge rente betalen?

Dit is te verklaren doordat er bij Celsius, in tegenstelling tot andere traditionele bedrijven, geen kredietcontrole wordt gedaan. Hierdoor kan de lening aanvraag binnen enkele minuten goedgekeurd worden.

Celsius leent niet alleen cryptocurrency uit aan bedrijven, je kan als particulier ook een lening krijgen in dollars waar je dan je crypto als onderpand inzet. Dit kan bijvoorbeeld een uitkomst bieden wanneer je geld nodig hebt maar je je cryptocurrency niet wilt verkopen. Hiervoor betaal je natuurlijk een rente. De hoogte hiervan is afhankelijk van het onderpand dat je stort.

Celsius Network ervaringen van gebruikers

Voordelen van Celsius Network

  • Celsius werkt alleen via een app

Er is (nog) geen desktopversie beschikbaar. Inloggen gebeurt met een gebruikersnaam en wachtwoord en een two-factor-authentication.

  • Celsius werkt met een eigen token, een CEL

Het gebruik hiervan wordt gestimuleerd door een hoger rentepercentage te bieden aan gebruikers die ervoor kiezen om de rente te laten uitbetalen in CEL-tokens. Betaal je als lener je rente met CEL-tokens dan biedt Celsius je een lager rentepercentage.

  • Celsius gelooft in een economie waar er geen prijskaartje aan financiële vrijheid hangt

Op het moment van het schrijven van deze review heeft Celsius meer dan 249.000 gebruikers wereldwijd, meer dan 8 miljard aan leningen mogelijk gemaakt en meer dan 12 miljoen aan rente uitbetaald.

Celsius Network is erg transparant in wat ze doen. Daarnaast is er een website van de Celsians community die Regelmatig checks uitvoert om ervoor te zorgen dat Celsius ook daadwerkelijk haar belofte nakomt.

  • Andere voordelen van Celsius Network

van Celsius Network zijn dat ze geen dat er geen minimaal stortingsbedrag is en dat er geen opname kosten in rekening gebracht wordt. Dit laatste is een vrij zeldzaam in de cryptocurrency wereld. In de meeste gevallen worden er kosten in rekening gebracht voor het opnemen van geld op een cryptoplatform. Wil je geld opnemen? Dan kan dat op elk gewenst moment.

Je bent niet verplicht je cryptocurrency voor een bepaalde minimumperiode onder te brengen alvorens je rente vergoed krijgt.

  • Natuurlijk zijn er wel risico’s aan verbonden

Om te beginnen moet je altijd in je achterhoofd houden dat Celsius technisch gezien je toegangssleutels in bezit heeft. Tot op heden is er niets waaruit blijkt dat ze hier misbruik van hebben gemaakt maar het is goed om te beseffen.

Een ander belangrijk punt is dat je cryptocurrency bij Celsius niet verzekerd is zoals bij andere reguliere financiële instellingen. Mocht Celsius dus slachtoffer worden van een hack, dan loop je het risico dat je alles kwijt bent. Celsius heeft wel een verzekering voor alle activa die in de cold-wallets van Celsius zijn opgeslagen maar helaas wordt de meeste activa niet in de cold-wallet opgeslagen maar uitgeleend aan de community.

Als lener moet je je ervan bewust zijn dat je onderpand in waarde kan dalen. Gezien de hoge volatiliteit van cryptocurrency hanteert Celsius een zogenoemde margin call.

Daalt jouw onderpand onder een bepaalde prijs dan vraagt Celsius je om meer in te zetten om aan de minimale dekking je lening te voldoen. Daalt de waarde van je onderpand nog meer dan mogen ze zelfs een deel van je vermogen liquideren.

Jij beslist of het gebruik van Celsius Network iets voor jou is.

In vergelijking met andere uitleenplatformen voor cryptocurrency biedt Celsius goede tarieven voor spaarders en voor leners. Er zitten altijd risico’s aan verbonden maar over het algemeen heeft Celsius een goede reputatie en zou je cryptocurrency hier veilig moeten zijn.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.