China’s nationale crypto-wet: Bitcoins en altcoins niet vermeld

De Chinese crypto-wet is op 26 oktober geaccepteerd door het Chinese Permanente Comité van het 13e Nationale Volkscongres. Daardoor gaat de wet in op 1 Januari 2020. Met de wet biedt men in China richtlijnen en standaarden aan de applicaties van cryptografie en wachtwoordbeheer. Bitcoin en altcoins worden hierin niet expliciet vermeld.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Een Chinese nieuwszender publiceerde op 7 mei een schets van de komende crypto-wet. Na aanpassingen treedt het definitieve ontwerp binnen enkele maanden in werking als wet. Dit positieve nieuws is een van de oorzaken van de volatiliteit van Bitcoin en altcoins.

Crypto-wet legt sterk contrast bloot

China’s president Xi Jingping is de laatste tijd zeer te spreken over blockchain. Deze toewijding sprak hij openlijk uit. Dit is volgens analisten één van de drijfveren van Bitcoin’s recente volatiliteit. Het omarmen van blockchain door China’s Permanente Comité van het Nationaal Volkscongres staat in een sterk contrast met de houding van de Verenigde Staten. De reacties van Amerikaanse congresleden op Mark Zuckerberg’s verdediging van Facebook’s geplande digitale munt, Libra, zijn hiervan een voorbeeld.

Mark Zuckerberg verwees naar dit contrast op de volgende manier:

‘China beweegt snel om een vergelijkbaar idee in de komende maanden te lanceren’, zei Zuckerberg. ‘We kunnen hier niet zitten en ervan uit gaan dat Amerika’s huidige leiderschapspositie zal blijven bestaan als we niet innoveren’, voegde Zuckerberg toe.

China bitcoin cryptocurrency crypto bitcoin bill
Via: depositphotos.com | cherayut000

Altcoins in China

Chinese altcoins zoals NEO (NEO), Tron (TRX), Ontology (ONT) en VeChain (VET) doen het de laatste dagen goed. Deze koersstijgingen worden – nieuws over partnerschappen daargelaten – ook beïnvloed door de optimisten in China.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Dit betekent natuurlijk niet dat dit nadelig is voor cryptocurrency projecten die worden ontwikkeld in de VS. Wel geven de recente gebeurtenissen in cryptoland aan dat China hard werkt om een voorsprong te krijgen op westerse blockchain implementaties.

China’s crypto-wet zorgt ervoor dat 2020 een spannend jaar belooft te worden voor cryptocurrencies. Wij kijken er alvast naar uit.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce