Search
Close this search box.

Breaking: Bitcoin en Altcoins schieten omhoog…

Nadat we eerder deze week een flash crash zagen gebeurt vandaag het omgekeerde. De Bitcoin en de cryptomunten zijn aan een enorme rally bezig. Wij zetten op een rij wat er aan de hand is en wat er nu kan gebeuren.

Zo staan we stomverbaasd als de markt in een paniekreactie een fors koersverlies maakt en zo staan we te kijken van de veerkracht wanneer er onverwacht positieve ontwikkelingen zijn.

[affcoups id=”2229″]

Sinds het einde van de vrijdagmiddag schieten de koersen van Bitcoin en cryptomunten omhoog en de rally zet op het moment van schrijven (25-10 om 23 uur) stevig door. Wij zetten op een rij wat er aan de hand is en wat we nog kunnen verwachten.

Waarom stijgen de koersen zo snel?

Er zijn drie factoren die aan de basis liggen van de koersstijging en die inzicht geven in de verdere ontwikkelingen. Wij zetten ze op een rij.

China omarmt Blockchain

De aftrap van de koersstijgingen werd gegeven door de Chinese president XI Jinping. In een toespraak toonde hij zich enthousiast over de Blockchain en vond hij dat China een leidersrol na moest streven. Hiermee zou er een trendbreuk zijn in het Chinese beleid en zou er een enorme markt open liggen.

Koersgaten CME dichten

Nadat de woorden van de Chinese president openbaar werden begon de koersstijging. Door die stijging raakte men naar alle waarschijnlijkheid een tweede trigger. Er zijn namelijk zogenoemde ‘koersgaten’. Nu de crypto-opties op CME vandaag sloten zet de prijsontwikkeling koers naar zo’n koersgat en verwacht men richting $ 8.600,- te gaan.

Bitcoin short-traders uit de markt gedrukt

Wanneer de koersen sterk stijgen dwingt dit de handelaren die op koersdaling speculeren tot het sluiten van hun posities. Daardoor drijft de prijs verder op en ontstaat een vliegwieleffect. Dit duidt meestal op een ommekeer in de markt. Daarmee zouden we ook voorbij de $ 8.600 kunnen kijken.

In dit achtergrondartikel lees je meer over de drijvende kracht achter de koersstijgingen.

Wat zijn de vooruitzichten voor Bitcoin en de cryptomunten?

Allereerst schrijven we dit artikel vlak voor het openen van de Aziatische markten. De opmerkingen van de Chinese president kwamen na sluiting van de Aziatische markten gisteren. De beweging van de Aziatische markten geeft dus een goede indicator van het sentiment in Azië. De verwachting is dat men ook daar positief reageert. Mocht dit niet het geval zijn, dan is de kans groot dat de Bitcoin terug beweegt naar eerdere patronen, waarbij de technische analyses een daling of consolidatie laten zien.

[affcoups id=”3782″]

Als de Aziatische markt net zo enthousiast reageert als men in Europa en Amerika deed is de kans groot dat de Bitcoin nog veel verder kan stijgen (en de Altcoins) volgen. Het verdrukken van de short-posities indiceert dat dit mogelijk is. In dat geval komt de voorspelling van een mysterieuze expert weer in het zicht. Hij voorspelde dat de koers van de Bitcoin nog deze maand de $ 16.000,- aantikt. Het bijzondere is dat deze persoon twee eerdere voorspellingen deed. De beide eerdere voorspellingen waren correct. Doordat we nog 5 dagen te gaan hebben en de koers tot vanmorgen nogal zwak leek was ’two out of three ain’t bad’ de gedachten. Nu de kansen keren is zijn voorspelling ineens serieus te nemen. Kortom, het wordt een spannend weekend voor de cryptomarkt.

Op onze pagina met live koersen zie je steeds de meest actuele stand van zaken voor de koers van Bitcoin en andere cryptomunten.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.