Met Bitcoin cash selling krijg je vandaag EUR 71.590,- voor 1 BTC

Iedere beurs en iedere marktplaats bepaalt zelf op basis van vraag en aanbod de prijs van de Bitcoin. Daarom kan een Bitcoin op hetzelfde moment op 2 verschillende beurzen een verschillend bedrag kosten. Een van die beurzen biedt vandaag bij Bitcoin cash selling een koers van EUR 71.590,- vóór 1 Bitcoin. Hoe dat kan leggen we je hierna uit.

Gezien de (bijna) anonimiteit waarmee je zaken kon doen en de snelle transactietijd was de Bitcoin vanaf het begin van de ontwikkeling al waardevol voor (cyber)criminelen.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Met name op de Black markets van het Dark Web wordt Bitcoin als favoriete betaalmiddel gebruikt. Hier doen veel partijen onderzoek naar.

Bitcoin op de zwarte markt

Een van die bedrijven is Armor Defence. Zij verrichten jaarlijks een onderzoek naar cryptomunten en illegale activiteiten op zwarte markten. Hiervoor struinen zij 5 maanden lang rond op de 12 grootste digitale zwarte markten en analyseren alles wat zij tegen kwamen. Daar zat dit jaar iets nieuws tussen, het zogenaamde cash selling.

Wat is Bitcoin cash selling?

Bitcoin cash selling is net zo eenvoudig uitgelegd als het klinkt. Er zijn veel aanbieders die aanbieden jou cash geld te betalen. Uiteraard moet jij hen hiervoor provisie betalen. Deze bedraagt (afhankelijk van de dagprijs) zo’n 12%

Dit betekent dus dat wanneer je voor $ 1.200,- aan waarde in Bitcoin betaalt, je $ 10.000,- ‘contant’ terugontvangt. Aangezien de koers van één Bitcoin op dit moment volgens onze live koersen EUR 9.268,66 bedraagt koop je voor een tegenwaarde van één Bitcoin voor 71.590,- aan contant. Nu wil contant ook weer niet zeggen dat er een bel gaat en er ineens een tas geld op de stoep staat. Men bedoelt fiat money oftewel men stort de (meestal) dollars op de (bank)rekening of het PayPal-rekening die door jou is opgegeven. Dat lijkt natuurlijk snel verdiend…

De risico’s van Bitcoin cash selling

Met Bitcoin cash selling betaal je dus vooraf zo’n $ 1.200 in Bitcoin aan een onbekende partij… Dat klinkt als een flink risico, maar in dit geval is dat niet eens het grootste risico.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

In de praktijk hebben de meeste marktplaatsen op Dark Net wel enige bescherming voor (ver)kopers ingebouwd, bijvoorbeeld door als tussenpersoon op te treden. Daarnaast weet ook de andere partij in de transactie dat men in deze wereld geen politie belt. De kans dat hij in zo’n geval als dader een ander probleem heeft is het risico vaak niet waard. Bovendien biedt het dark net lucratievere mogelijkheden.

Wat alle partijen natuurlijk wel begrijpen is dat dit geld op zijn minst van dubieuze herkomst is. Op zijn gunstigst is het een drugsopa die zijn oude sokken wil wassen en bang is voor lastige vragen. Op zijn ongunstigst ben je ineens lid van een criminele organisatie. Bovendien ben jij in zo’n geval (een van de) enige(n) die in zo’n geval te traceren is. Kan jij raden waar politie, justitie en de benadeelden hun schade gaan proberen te verhalen?

Wellicht toch verstandig om maar op de reguliere beurzen te handelen…

Bron: Armor Defence

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce