Search
Close this search box.

Crypto Daily 16-11: Bitcoin en Altcoins herstellen weer

Gisteren stabiliseerde de markt toen de hard-fork van Bitcoin Cash had plaatsgevonden. Vandaag blijken de koersen zich rustig maar gestaag te herstellen en verschijnen de groene koersen weer meer en meer. Door de situatie rondom de Bitcoin Cash noteert deze wel een, zoals we in het nieuwsoverzicht zullen zien, vertekend, verlies. We sluiten deze Crypto Daily af met onze Crypto Daily special waarin we vandaag een recept serveren over hoe te handelen bij dalende koersen.

Crypto-overzicht Bitcoin en Altcoins top-10

Zoals gezegd zien we hier vooral groene cijfers. De Bitcoin (BTC) en Altcoins herstellen zich van de koersval eerder deze week. De Bitcoin Cash noteert een zwaar verlies, maar zoals we in het nieuws zien is dat vertekend en eigenlijk niet meer actueel.

Crypto Daily 16 november: Bitcoin en Altcoins herstellen
Crypto Daily 16 november: Bitcoin en Altcoins herstellen. Live koersen vastgelegd om 17.50 uur.

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Crypto-overzicht Altcoins top-25

Ook buiten de top-10 blijkt groen weer de favoriete kleur onder de dagkoersen. De Ethereum Classic (ETC) is momenteel de grootste daler met -3,67%. 0x (ZRX) is met + 6,01% de grootste stijger. Enige kanttekening is dat het herstel nog niet sterk genoeg is om de weekkoersen positief te krijgen. Deze staan in de top-25 (nog) zonder uitzondering in het rood. Natuurlijk kun je de live koersen het hele weekend hier op CryptoClan volgen.

Crypto-nieuwsoverzicht

Ook vandaag was er weer het nodige nieuws, wij maakten de volgende selectie:

  • Ook vandaag was de Bitcoin Cash natuurlijk onderwerp van het nieuws. In dit artikel zien we de huidige situatie. Hierin lees je ook dat er inmiddels formeel 3 munten bestaan. De Bitcoin Cash (BCH) en de twee afsplitsingen. Ook zie je dat er diverse beurzen zijn die de handel in Bitcoin Cash hebben bevroren (of in ieder geval de opname of storting) en dat er een splitsing plaats vindt. Wij verwachten zelf dat de update in onze live-koersen in het weekend wordt doorgevoerd. Uiteraard geeft de koers van de Bitcoin Cash zoals weergegeven een vertekend beeld;
  • Op basis van deze analyse verwacht men een snel herstel van de cryptomarkt;
  • Deze analyse laat zien dat de Ripple (XRP) het sterkst presteerde in deze moeilijke week;
  • De schrijver van dit artikel vraagt zich af of het nog zin heeft om Ethereum (ETH) te minen;
  • Dat de cryptocrash ook invloed had op andere bedrijven bewijst het bericht dat de aandelen van het bedrijf Nvidia 17% in waarde zakten. Zij maken namelijk grafische kaarten die vooral bij mining gebruikt worden. Juist mining is door de lagere koersen momenteel niet populair meer.

Blockchain nieuwsoverzicht

  • Blockchain-toepassingen zien we overal, zelfs in de teelt van medische wiet;
  • Een andere start-up ontwikkelt Blockchain-toepassingen in het betaald voetbal. Zij kregen voetballegendes Paul Scholes en Andriy Shevchenko zover om zich als ambassadeurs aan het project te verbinden.
  • Weer andere start-ups zijn bezig met projecten die wellicht op meer weerstand stuiten, zoals het ontwikkelen van Blockchain voor DNA-gebruik.

Crypto Daily Special

Onze Crypto Daily Special serveert vandaag alles wat jij moet weten over handelen in een dalende markt. Ben jij benieuwd hoe je je verlies dan kunt beperken en zelfs winst kunt maken?  Lees dan snel verder!

 

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.