Crypto Daily 8-11: koersen Bitcoin (BTC) en Altcoins neutraal, nieuws en crypto-influencer

Gisteren zagen we al dat de stemming op de cryptobeurzen iets minder enthousiast werd. Ook vandaag bleek het een dag van ‘halen en brengen’. De Bitcoin (BTC) en Altcoins top-10 blijven rond de koers van gisteren hangen met enkele uitschieters naar beneden. Buiten de top-10 is er iets meer beweging. De koersen bewegen tussen +2 en -2%, met ook daar enkele uitschieters. In het crypto-overzicht en Blockchain-overzicht melden we ook vandaag weer het meest interessante nieuws. Zoals elke dag sluiten we af met de Crypto Daily Special die vandaag in het teken staat van de Thursday Influencer met deze week een portret van misschien wel de belangrijkste influencer, Vitalik Buterin. Wij zochten uit wie hij is, wat zijn achtergrond is, waarom hij zo belangrijk is en hoe rijk hij precies is. Ook achterhaalden we vijf dingen die je nog niet wist over VItalik Buterin.

Crypto-overzicht Bitcoin en top-10 Altcoins

Nadat het juich-effect gisteren plaats maakte voor meer gematigdheid is de stemming vandaag neutraal. De Bitcoin (BTC) is nog net positief, terwijl ook de meeste Altcoins, met her en der een uitschieter naar beneden, rond de koers van gisteren blijven steken. De positieve weekkoersen komen niet in gevaar. Je ziet het zelf direct in de grafische analyse:

Crypto Daily 8 november: Bitcoin (BTC) en Altcoins neutraal
Crypto-overzicht 8 november: Bitcoin (BTC) en Altcoins neutraal. Livekoersen vastgelegd om 17.40 uur.

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Crypto-overzicht top-25 Altcoins

Ook buiten de top-10 blijft de top-25 redelijk neutraal. De meeste koersen bewegen tussen +2 % en – 2 %. Op moment van vastlegging (17.40 uur) is de Dash (DASH) met 3,10 % de grootste stijger. Grootste daler in de top-25 is de Bitcoin Gold (BTG) dat 2,46 % verliest. De weekkoersen blijven ondanks de schommelingen positief, op 1 uitzondering na. De 0X (ZRX) noteert door de grote stijgingen van vorige week en de correctie daarop nog steeds een negatief weekresultaat.

Crypto-overzicht

De koersstijging van de afgelopen 3 dagen hebben volgens dit artikel liefst 14,2 miljard dollar winst opgeleverd.

Cryptobeurs Poloniex heeft ingespeeld op de aanstaande hard fork van Bitcoin Cash (BCH) met zogenoemd ‘pre-fork trading’. Uit de eerste resultaten lijkt de af te splitsen munt (veel) populairder dan de BCH zelf.

Nasdaq wil naast de reguliere aandelen volgend jaar ook een cryptovalutabeurs opzetten. Ripple (XRP) is al maanden in onderhandeling om één van de grote munten op de Nasdaq te worden. Dit artikel geeft de laatste stand van zaken, waaruit blijkt dat zaken in een stroomversnelling komen door de ontwikkelingen rond cryptobeurs Coinbase.

Zwitserland kampt met Trojaanse paarden. Deze vorm van malware wordt op grote schaal gebruikt om te proberen cryptobeurzen te hacken.

Met het bericht dat John McAfee de cryptowereld weer verbaasd heeft door deze keer een tattoo van zijn laatste project, Skycoin (SKY) op zijn rug te laten zetten sluiten we het crypto-overzicht van vandaag af. Of de tattoo de verklaring is weten we niet, maar de munt was op moment van schrijven 10% in waarde gestegen.

Blockchain-overzicht

Inmiddels worden ook steeds meer games op basis van Blockchain ontwikkeld. Alterverse is daarvan het meest recente voorbeeld.

Seagate is een grote speler op het gebied van data-opslag. Door middel van Blockchain gaan zij de strijd aan met vervalsers.

Een van de grote Spaanse banken heeft via Ethereum Blockchain een syndicaat-financiering van 150 miljoen dollar gesloten. Het is daarmee de grootste Blockchain-financiering die tot nu toe bekend is.

Ook in de wereld van Blockchain is cybersecurity van vitaal belang. Dit artikel onderzocht de beveiliging en kwam erachter dat er vele Blockchainplatformen kwetsbaar zijn voor hacks.

De Europese Unie is ook overtuigd van het nut van Blockchain. Het Europees parlement heeft een (nog) niet bindende richtlijn met regelgeving uitgebracht die een gunstig innovatieklimaat voor Blockchain moet stimuleren.

Crypto Daily Special

Zoals elke dag serveren we je ook vandaag weer een Crypto Daily Special. Vandaag staat deze in het teken van crypto-influencers. Wij maakten een portret van misschien wel de belangrijkste crypto-influencer ter wereld, Vitalik Buterin. Lees hier onze special van vandaag.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce