Crypto-daily 7-11: Bitcoin in de plus, Altkoersen wisselen

In onze crypto-daily van gisteren was het een en al positiviteit. De analysten maakten zich op voor een komende bull-rally. Vandaag wordt het enthousiasme getemperd. De Bitcoin (BTC) is weliswaar nog steeds positief, maar bij de Altcoins komen de eerste rode vlekken op de groene kaart. In ons grafisch crypto-overzicht zie je de stand van zaken in één oogopslag. In ons crypto-overzicht brengen we uiteraard de laatste highlights en zo ook in het Blockchain-overzicht, waar we ook vooruit blikken naar de World Blockchain Summit in Amsterdam. Zoals elke dag sluiten we af met de Crypto Daily Special die vandaag in het teken staat van het ‘woensdagwoord’: OTC, ofwel Over The Counter Trading.

Crypto-overzicht Bitcoin en top-10 Altcoins

Gisteren sloeg de klok nog een en al hosanna, vandaag is het geluid wat minder zuiver. Naast een positieve koers voor de Bitcoin (BTC) en sommige Altcoins moeten de meeste Altcoins toch weer inleveren na de positieve dag van gisteren. Het koersverschil is niet te groot, zodat de positieve weekkoersen in zicht blijven. Je ziet het zelf direct in de grafische analyse:

Crypto Daily: Bitcoin positief, Altcoins wisselend.
Crypto Daily: Bitcoin positief, Altcoins wisselend. Livekoersen vastgelegd om 17.45 uur.

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Crypto-overzicht top-25 Altcoins

Buiten de top-10 is het beeld ook verschillend. Van de 14 munten staan er 6 negatief. Ook hier is het verschil met gisteren nog niet al te groot zodat de positieve weekkoersen, met uitzondering van 0x (ZRX) in tact blijven. Grootste daler is de Dash (DASH), die 3,80% inleverde. Grootste stijger is de Bitcoin Gold (BTG) dat 3,89% mocht bijschrijven.

Alle reden om in het crypto-overzicht op zoek te gaan naar een verklaring.

Crypto-overzicht

  • Is de afremming van de koersen te verklaren? Dit artikel doet in ieder geval een poging.
  • Overstock.com, een Amerikaanse concurrent van Amazon, bereidt zich voor op massa-adoptie van cryptovaluta. De CEO noemt het huidige financiële systeem een groot piramidespel.
  • De Ripple (XRP) werd de laatste dagen omhoog gestuwd door de geruchten over een integratie met betaalprovider SWIFT. Na een eerdere ontkenning legt SWIFT nu uitgebreid uit waarom dit niet zal en kan gebeuren.
  • De signalen dat institutionele beleggers grote belangen in cryptovaluta nemen worden steeds sterker. Volgens dit bericht steeg het belang met liefst 928%.
  • De SEC heeft vandaag een uitspraak gedaan over de juridische positie van ICO’s. In komende regelgeving lijken deze onder de strenge regelgeving voor securities te gaan vallen.

Blockchain-overzicht

  • Wij publiceerden vandaag een artikel waarin we vooruit kijken naar de komende World Blockchain Summit, die aanstaande vrijdag in Amsterdam gehouden wordt.
  • Dit artikel legt een nieuwe trend in Blockchain, execution market, uit.
  • Nadat wij gisteren al meldden dat Blockchain.com een enorme weggeefactie begint halen zij vandaag weer ons overzicht. Zij kochten namelijk het bedrijf Stratagem om Blockchain en AI beter met elkaar te kunnen integreren.
  • EY, het voormalige Ernst & Young heeft Ethereum gepasseerd door als eerste een ‘zero knowledge proof‘ toepassing om Ethereum Blockchain te presenteren.
  • Dit artikel gaat dieper in op de mogelijkheden die Blockchain in combinatie met Big Data biedt.

Crypto Daily Special

Zoals elke dag serveren we je ook vandaag weer een Crypto Daily Special. Vandaag staat deze in het teken van de handel in Bitcoins die niet over de beurs gaat. De OTC (Over The Counter) trading. Lees hier onze special van vandaag.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.