CryptoClan Cryptolunch 29-11: koersen Bitcoin en Altcoins stijgen verder + SEC-standpunten verduidelijkt

Onze cryptolunch van gisteren serveerden we ter ere van de eerste stijging van de koersen van de Bitcoin en Altcoins in lange tijd. Aangezien de koersen verder stijgen serveren we vandaag een nieuwe cryptolunch. We kijken eerst naar de koersen van Bitcoin en Altcoins. Daarna staan we stil bij zes opmerkelijke standpunten van Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. Geniet van de lunch en de koersen!

Bitcoin en Altcoins stijgen sterk door

De cryptolunch van gisteren werd al gedecoreerd met stijgende koersen en vandaag is de versiering van de cryptolunchtafel nog overdadiger. De Bitcoin stijgt meer dan 7% en ook de koersen van de meeste Altcoins blijven stijgen, soms zelfs met dubbele cijfers. In onderstaand overzicht zie je het direct. Als dat geen smakelijke lunch wordt…

Cryptolunch 29-11: Bitcoin en Altcoins stijgen
Cryptolunch 29-11: de koersen van Bitcoin en meeste Altoins stijgen. Live oersen vastgelegd om 12.15.

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Ook buiten de top-10 zijn de koersen van de Altcoins positief. Enige uitzondering is de Tezos (XTZ), dat 2,65% verliest. Tron (TRX) en oX (ZRX) vormen het andere uiterste, de koersen van deze munten stijgen respectievelijk liefst 25,05% en 17,26%.

De SEC bouwt aan een stevige crypto-toekomst

De Amerikaanse toezichthouder op beleggingen, de SEC houdt zich steeds nadrukkelijker bezig met de cryptomarkt. Na dat zij eerder al een (nog) niet bindende richtlijn met juridische uitgangspunten uitgaf sprak CEO Jay Clayton met het Amerikaanse Coindesk Live. Uit dit gesprek citeren experts vijf belangrijke standpunten. Het interview en analyse door een deskundig panel kun je via deze site terugkijken.

  • De goedkeuring voor EFT’s zal op zich laten wachten

De markt wil graag dat de handel in fondsen met cryptovaluta wordt goedgekeurd. Zover is het nog niet. Het risico van fraude en manipuleerbaarheid is nog te groot.

  • Gereguleerde cryptobeurzen zijn nodig

Op dit moment voldoen cryptobeurzen vaak niet aan regelgeving. Hierdoor is het risico op prijsmanipulatie volgens de SEC-topman te groot. Regulering van cryptobeurzen valt dus te verwachten.

  • De SEC wil witwassen tegengaan

Een ander punt waar de baas van de SEC zich zorgen over maakt is de anonimiteit of in ieder geval hoge mate van privacy. Dit zou witwassen in de hand werken. Experts zijn bang dat een gedwongen registratie de kleinere beleggers zal verjagen. Zij zullen een nieuwe vorm van beleggen met privacy gaan zoeken. Dit verschijnsel noemt men ‘corpocoin’ vanuit de gedachte dat cryptomunten dan nog alleen voor corporate beleggers interessant zijn.

  • ICO’s die in 2017 en 2018 zonder security-listing zijn gestart moeten zich melden

Zodra een ICO als security kan worden gezien valt deze volgens opvatting van de SEC onder de bestaande regelgeving voor securities. De topman raadt ICO’s aan om zich te melden als zij (nog) niet aan de regelgeving voldoen. Hij suggereert dat zij een makkelijker voorstel krijgen om compliant te worden dan de ICO’s die zich niet melden en door de SEC worden benaderd.

  • De SEC wil het gesprek aan met start-ups en hen stimuleren

De SEC heeft een speciale desk opgezet voor hulp aan fintech-starters. De SEC-bestuurder wil graag een open dialoog en cooperatieve rol spelen bij de innovatie op dit gebied. Hij geeft aan dat de SEC ook bereid is zogenaamde ‘no-action letters’ af te geven. Hierin verklaart de SEC dat een start-up aan de regels voldoet en dat zij, zolang dit zo blijft, geen actie zal nemen. Dit is uiteraard belangrijk voor het vertrouwen van investeerders.

Natuurlijk kunnen we de kanttekening maken dat deze regels alleen voor Amerika gelden. Het is echter de verwachting dat de SEC hiermee ook een standaard voor de rest van de markt zet, aangezien Amerika een zeer grote markt is. Daarnaast ontbreekt het in veel andere landen nog aan wet- en regelgeving op dit gebied.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.