Oprichter Nederlandse crypto-startup Komodore64 gearresteerd. Fraude?

Het Haagse Komodore64 baarde eerder dit jaar opzien toen zij vier maanden na oprichting een miljoeneninvestering binnenhaalde. Vele andere investeerders volgden. Het wekte dan ook verbazing dat de startup begin oktober niet meer aan haar financiële verplichtingen kon voldoen. Na een faillissement is nu oprichter Sam N. gearresteerd en waaiert de zaak uit. ‘Mede-oprichter’ Max Theyse blijkt namelijk ook betrokken bij een ander initiatief ‘in crypto’. Wij zetten de zaken op een rij.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Wat is/was Komodore64?

Komodore64 is eerder dit jaar opgericht als gaming platform. Door gebruik te maken van Blockchain-technologie en een eigen cryptomunt wilde men vals spelen zo moeilijk mogelijk maken. Ook bood men mogelijkheden om accounts met speciale skins of andere gekochte items van spellen zoals Fortnite te verkopen. Het initiatief werd aanvankelijk enthousiast ontvangen.

Hoe kon het dan zo mis gaan?

Dit voorjaar baarde het bedrijf opzien door te melden dat er een investering van $ 78 miljoen op handen zou zijn. Oprichters Sam N. en Max Theyse werden daarover geïnterviewd. Dat een bedrijf zo snel zo’n groot bedrag heeft opgehaald haalde de internationale pers. Hierdoor werden andere investeerders aangetrokken. Zij brachten kapitalen tot wel € 600.000,- in. Op zich logisch, want gaming wordt als één van de grote trends ‘in crypto’ gezien.

Begin oktober kwamen de eerste berichten over financiële problemen naar buiten toen bleek dat leveranciers en personeel niet betaald kregen. Dat leidde tot onrust omdat er immers miljoenen beschikbaar zouden moeten zijn.

Waarom is Sam N. gearresteerd?

Officieel is niet bekend waarom hij gearresteerd is. Het heeft er echter alle schijn van dat de aanvankelijke mega-investering van $ 78 miljoen nooit is toegezegd en dat de andere investeerders hun geld door oplichting verloren zijn. Opvallend detail daarbij is dat de als ‘mede-oprichter’ bestempelde Max Theyse volgens de curator geen mede-oprichter is.

Ethereum coin ETH beginners crypto
Via: pixabay.com | WorldSpectrum, CC

Waar kennen we Max Theyse van?

Voor crypto-insiders doet de naam wellicht een belletje rinkelen. Hij is namelijk één van de mensen achter de Nederlandse decentral cryptobeurs Coincollect. Op zijn profiel en dat van een zekere ‘Cipi’ staat hun betrokkenheid en passie voor Komodo vermeld. Of de gang van zaken rond Komodore 64 gevolgen zal hebben voor Theyse en/of Coincollect zal de tijd leren.

Waar kennen we Cipi van?

Het opvallende is dat Komodore64 zou moeten draaien op het al in 2014 opgerichte ‘Komodo’ platform. Deze organisatie lijkt los te staan van de ontwikkelingen bij Komodore64. Opvallend is wel dat men daar in het team een ‘Cipi’ heeft die zich bezig houdt met DEX integraties.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Uiteraard is een ieder onschuldig tot het tegendeel bewezen is. De voortekenen zijn echter alles behalve gunstig. Uiteraard houden wij je op de hoogte van actuele ontwikkelingen die wij vernemen.

Bron: Sprout.nl

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce