Search
Close this search box.

Welke trends kunnen we verwachten op de cryptomarkt in 2019

Met het nieuwe jaar voor de deur is het altijd interessant om vooruit te kijken naar wat het jaar ons kan brengen. Vandaag kijken we vooruit naar vijf trends die de cryptomarkt in 2019 gaan beheersen. Waar moet jij op letten als je in 2019 een succesvol cryptojaar wilt hebben? Wij zetten vijf trends voor de cryptomarkt in 2019 op een rij.

In het nieuwe jaar komen er allerlei initiatieven tot uiting waar nu nog hard aan gewerkt wordt. Op basis van die initiatieven en de marktontwikkelingen van 2018 kunnen we goed zien welke trends de cryptomarkt in 2019 zullen beheersen. Wij zetten er vijf op een rij.

1. Privacy is terug

Een van de basisbegrippen achter cryptomunten was privacy. In de afgelopen jaren is de focus steeds verder van privacy af komen te liggen. Dit lijkt in 2019 te gaan veranderen. Zo werkt Ethereum (ETH) aan een protocol voor privacy, genaamd Aztec. Ook voor stablecoins (zie 5) lijkt de privacy beter gewaarborgd te kunnen worden door het zero-knowledge DAI transactions protocol.

[letsreviewaffiliate url=”https://bitvavo.com/?a=94478926DE” text=”Zelf beleggen? Kies het Nederlandse Bitvavo” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

2. Cryptomarkt van ICO naar STO

In 2017 en het begin van 2018 waren Initial Coin Offerings (ICO) aan de orde van de dag en vaak een garantie voor een miljoeneninvestering. Gaandeweg is deze markt door malversaties, mislukte projecten en andere problemen ingestort, zoals je in onderstaande grafiek kunt zien. Hiervoor in de plaats komen de zogenoemde Security Token Offerings (STO). Een van de belangrijkste verschillen tussen een utility token en een security token is het verschil aan onderliggende waarde. Met een STO investeren investeerders daadwerkelijk in het bedrijf. Ook krijgen zij vaak (mede) zeggenschap en/of (mede) eigenaarschap. Bovendien geldt er voor security tokens sterkere regelgeving. Het lijkt er dus op dat in de cryptomarkt voor start-ups het kaf van het koren gescheiden gaat worden.

Instortende ICO markt cryptomarkt 2018
Instortende ICO markt 2018 (bron: tokendata, via bitcoin.com)

3. Financiële producten voor cryptomunten

Langzaamaan zien we steeds meer financiële producten voor Blockchain en cryptomunten ontstaan. Zo zijn er al futures en opties en er worden ook cryptoleningen ontwikkeld. Daarnaast opent cryptobeurs Bakkt in 2019 haar deuren. Daar biedt men de mogelijkheid om in opties te handelen terwijl er daadwerkelijk onderliggende waarde wordt aangekocht. Hiermee verschuift de focus van speculatie naar een volwassen financiële industrie. Dit zal bijdragen aan het vertrouwen en de toetreding van institutionele beleggers.

4. Interactie tussen Gaming, cryptomunten en Blockchain

Door spellen via de Blockchain te spelen ontstaan er tal van nieuwe mogelijkheden. Zo kun je een aantal aspecten van het spel beter beveiligen. Ook kun je door de cryptomunt, Blockchain en een spel te integreren steeds makkelijker extra features kopen met cryptomunten om online te gamen. Tezos (XTZ) oprichtster Kathleen Breitman gaat zich daar zelfs volledig op richten.

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

5. Stable coins

Deze laatste trend is wellicht met de meeste vraagtekens omringd. De stable coin is een redelijk nieuw fenomeen. Hierbij worden cryptomunten gekoppeld aan andere beleggingsobjecten, zoals goud of USD. De gedachte is dat door de achterliggende waarde er een minimumprijs of prijskoppeling ontstaat. Zo zouden beleggers altijd een koersgarantie moeten krijgen. Hier is vaak meer behoefte aan naar mate de markt onzekerder is. Als de koersen sterker stijgen, zoals men voor bijvoorbeeld Bitcoin en Ripple voorspelt, zal de behoefte zich niet (te) ver ontwikkelen. Mochten de pessimisten gelijk krijgen, dan zou dit wel eens  anders kunnen zijn.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.