Gaat de Bitcoin in 2019 verder onderuit? De mening van vijf influencers

Er zijn veel influencers die zich wagen aan voorspellingen over de Bitcoin in 2019. De meeste influencers zijn positief, maar er zijn ook experts die denken dat de Bitcoin in 2019 wel eens onderuit zou kunnen gaan. Uiteraard bieden we ook ruimte voor hun mening.

Bitcoin cash (BCH) oprichter Calvin Ayre

Calvin Ayre was oprichter van Bitcoin Cash (BCH) en na de hard fork van het afgelopen jaar een van de drijvende krachten achter Bitcoin SV (BSV). Hij voorziet dat de Bitcoin zijn langste tijd gehad heeft en zal worden overvleugeld door Altcoins die beter presteren en bruikbare producten of diensten brengen.

In zijn eigen woorden: “I’m afraid I am predicting it to go to zero value as it has no utility, it does not do anything and they intentionally are anti-scaling bitcoin, the technology and economic model, are alive and well with Bitcoin Satoshi Vision and is going to have an amazing year.”

[letsreviewaffiliate url=”https://bitvavo.com/?a=94478926DE” text=”Zelf beleggen? Kies het Nederlandse Bitvavo” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Kristjan Dekleva (investeringsfonds Hedge)

Het Zwitserse investeringsfonds Hedge is een grote speler als het gaat om financiële investeringen. Zij voorzien dat het nog een flinke tijd kan duren voordat de Bitcoin stabiel is. Zij verwachten niet dat er op korte termijn een stabiele basis is voor de handel in Bitcoins. Zij voorzien dat het nog minstens 10 jaar duurt voordat deze markt stabiliseert. Bovendien verwachten zij niet dat Bitcoin een alternatief wordt voor normaal (fiat) geld, maar een andere positie ernaast inneemt. Bovendien verwacht hij dat er pas stabiliteit optreedt als China de Bitcoin omarmt. Hij is dus niet positief over de koers van de Bitcoin in 2019 en voorziet eerst veel turbulentie.

“In my opinion, it will be at least 10 years before we see stability. In the short-term, falls have been driven by emotion and in many cases disinformation – a small rumor can have a big impact…Demand is driven by market speculation, but the absence of institutional investors means the market is unstable.”. – Kristjan Dekleva (Hedge)

Kenneth Rogoff (Harvard Prof & ex IMF chief)

Kenneth Rogoff is professor aan de prestigieuze Harvard University en voormalig hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Hij staat bekend als een groot criticus van de Bitcoin. Dit is terug te zien in zijn voorspelling van de koers van Bitcoin voor 2019. Hij voorziet dat overheden steeds meer moeite zullen krijgen met het beginsel van anonimiteit dat ten grondslag ligt aan veel cryptovaluta. Hij verwacht dat strenge regelgeving de ‘Bitcoin bubble’ zullen doorprikken en de koersen zwaar onder druk zullen zetten. Hij voorziet dan ook een terugval naar $ 100,- als mogelijkheid.

“I think Bitcoin will be worth a tiny fraction of what it is now if we’re headed out 10 years from now…I would see $100 as being a lot more likely than $100,000.”  – Kenneth Rogoff

Nouriel Roubini – dr. Doom

Nouriel Roubini kreeg bekendheid doordat hij de economische crisis van 2008 voorspelde. Sindsdien doet hij meer (negatieve) voorspellingen over de kapitaalmarkt in het algemeen en alles wat met Blockchain en Bitcoin te maken heeft in het bijzonder. Toen hij de crisis voorspelde verwierf hij de bijnaam dr. Doom en die doet hij sindsdien in zijn voorspellingen alle eer aan. Hoewel hij de afgelopen jaren regelmatig verkeerde voorspellingen deed en inmiddels eerder als excentriek dan als accuraat bekend staat weet hij toch altijd media-aandacht te genereren. Dat hij ook voor Blockchain en Bitcoin in 2019 weinig positiefs voorziet is dan ook haast geen verrassing meer. Hij zegt het volgende:

“Blockchain is the most over-hyped — and least useful — technology in human history. No asset class in human history has ever experienced such a rapid boom and total utter bust and implosion as Bitcoin.”

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Positieve voorspellingen voor de Bitcoin in 2019

Gelukkig zijn er naast deze deskundigen ook veel influencers die de Bitcoin in 2019 wel zien stijgen. In dit artikel lieten we vier experts aan het woord. Ook deze bijdrage geeft de positieve meningen van een aantal deskundigen. Naast Bitcoin-fanatici zijn er ook genoeg mensen die andere cryptomunten de kar zien trekken. In dit artikel lees je vijf argumenten waarom 2019 wel eens het jaar van de Ripple kan worden.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.