Search
Close this search box.

Crypto-influencers: Kathleen Breitman. Wie is de oprichtster van Tezos (XTZ)?

Kathleen Breitman heeft in korte tijd naam gemaakt in de wereld van de cryptovaluta. Zij is dan ook een van de meest invloedrijke dames in dit wereldje. In dit portret gaan we op zoek naar de achtergronden van de vrouw die samen met haar man cryptomunt Tezos (XTZ) oprichtte. Wie is zij en hoe is zij zo invloedrijk geworden?

De 29-jarige Kathleen Breitman is een van de meest invloedrijke vrouwen in de cryptogemeenschap. Ze heeft dan ook in snel tempo carrière gemaakt en vestigde haar naam definitief als een van de oprichters van Tezos (XTZ). We beginnen met een achtergrond van haar jeugd.

Jeugd en privéleven Kathleen Breitman

Kathleen Breitman werd in 1989 als Kathleen McCaffrey geboren in New York en groeide op in New Jersey. In Township Washington studeerde ze van 2004 tot en met 2008 aan de katholieke privéschool voor meisjes Immaculate Heart Academy. Toen ze hier in 2008 afstudeerde vervolgde ze haar opleiding met twee universitaire studies. Van 2008 tot 2012 studeerde ze aan de New York University en haalde ze haar BA aan de Cornell University. Deze periode was belangrijk voor haar, want in deze periode zou ze haar latere man en mede-oprichter van Tezos, Arthur Breitman, ontmoeten. Het koppel trouwde in de zomer van 2013 in Frankrijk en leeft momenteel samen met hun hond in Mountain View in Californië.

Werkervaring Kathleen Breitman

Na haar studie ging Breitman aan het werk. In 2013 was ze kort werkzaam bij Bridgewater Associates, waarna ze een jaar als consultant werkte voor het bedrijf De Dicto. Vervolgens leerde ze als strategist bij Accenture hoe je financiële analyses moet maken. Deze kennis kwam goed van pas toen ze daarna vanaf februari 2016 voor blockchain-ontwikkelaar R3 CEV als strategist aan de slag mocht. Hier werkte zij tot oktober van hetzelfde jaar totdat zij samen met haar man cryptomunt Tezos (XTZ) lanceerde en daar als CEO aan het werk ging. Inmiddels heeft ze eind september bekend gemaakt dat ze binnen Tezos een stap terug zal doen en zich zal focussen op online videogames.

<iframe src=’//players.brightcove.net/2111767321001/default_default/index.html?videoId=5831806511001′ allowfullscreen frameborder=0></iframe>

Waarom is Breitman zo invloedrijk?

Hierboven zie je een van de zeldzame interviews die Breitman recent gaf. Waar anderen geen camera kunnen passeren zonder zich te profileren is Breitman eerder mediaschuw. Hiermee creëert ze een hype als ze wel in de media verschijnt. De invloedrijke media in cryptoland zijn natuurlijk altijd geïnteresseerd in wat de oprichter van een to 25 altcoinfonds te melden heeft, dus worden haar media-optredens uitgebreid gedeeld. Zeker ook omdat ze sinds 2017 gestopt is met bloggen, haar website leeg is en ze op Twitter vooral luchtige comments plaatst en deelt. Daarnaast heeft deze dame, zeker gezien haar leeftijd, een indrukwekkende prestatie neergezet met de lancering van Tezos.

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

Wat maakt Tezos succesvol?

De ICO van Tezos werd in juli 2017. Waar Breitman en haar man verwachtten niet meer dan 20 miljoen dollar op te halen bleken investeerders bereid om liefst 232 miljoen dollar te investeren. Met dit bedrag, op dat moment een record, kregen zij zoveel media-aandacht dat zij een vliegende start van hun munt beleefden. Hij werd zelfs bestempeld als Ethereum killer. Er kwam ook direct kritiek. Zo zou met name Kathleen te jong zijn en te weinig bestuurlijke ervaring te hebben om een project van die omvang te leiden. Ook kwam er kritiek op het feit dat zij een extern CEO hadden ingehuurd om de lancering te leiden.

Daarna volgde een turbulente tijd. Er brak al snel een strijd uit tussen de ingehuurde CEO, de Zuid-Afrikaan Johann Gevers. Persbureau Reuters kreeg lucht van deze affaire en kwam met een serie artikelen die de reputatie van de Tezos geen goed deed. Dit leidde ertoe dat investeerders zich misleid voelden en met procedures dreigden om hun geld terug te krijgen. In het voorjaar van 2018 wisten de Breitmans de CEO met een vertrekpremie van $ 400.000,- weg te krijgen. Dat de strijd met Gevers zolang duurde bleek een geluk bij een ongeluk. Het was inmiddels duidelijk dat ontwikkelaars met veel plezier voor Tezos kozen en dat de doemscenario’s die in Reuters geschetst waren niet uitkwamen. Hierdoor stegen de koersen en werden de investeerders die eerst actie wilden nemen gerustgesteld toen ze de eerste rendementen zagen.

Met de wijze waarop zij Tezos door deze crisis geloodst heeft maakte zij indruk. Daarnaast liet het succes van Tezos zien dat zij de markten en de mogelijkheden van haar cryptomunt goed had ingeschat. Deze wetenschap geeft haar een sterke positie.

De toekomst

Gezien haar jonge leeftijd is de kans dat zij nog veel meer ingrijpende veranderingen in de cryptomarkt teweeg kan brengen meer dan aanwezig. Nu zij heeft aangegeven dat zij haar rol bij Tezos beperkt om met online video’s een nieuwe richting te verkennen volgen analisten haar geïnteresseerd. Overigens wil ze over haar nieuwe avonturen nog niet veel meer vertellen dan dat ze van plan is om door middel van online video’s bij te dragen aan de massa-acceptatie van cryptovaluta en dat er externe bedrijven bij betrokken zullen zijn. We zijn dan ook zeer benieuwd en houden je zeker op de hoogte.

Uiteraard is zij niet de enige vrouwelijke influencer. In dit artikel zie je een overzicht van drie andere vrouwelijke crypto-influencers. Ben je benieuwd welke mannelijke crypto-influencers we bespraken? Kijk dan gerust eens verder rond.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.