Waarom institutionele beleggers in 2019 in de cryptomarkt stappen

Zonder te overdrijven kunnen we zeggen dat 2018 geen goed jaar was voor cryptomunten. Waar in 2017 het ene record na het andere record braken en hun hoogste punt aller tijden bereikten is de situatie nu andersom. De koersen dalen sinds januari van dit jaar en de Bitcoin, maar ook veel Altcoins bereikten de afgelopen dagen of weken hun laagste punt van de afgelopen 12 maanden. Toch zijn veel beleggers positief voor 2019. Een van de redenen die daarvoor vaak genoemd worden is dat institutionele beleggers de markt zullen betreden. In dit artikel bieden we je vijf redenen die dat vermoeden ondersteunen.

Het vermoeden dat institutionele beleggers in zullen stappen is uiteraard gebaseerd op ontwikkelingen in de markt. Wij noemen vijf belangrijke indicatoren.

1. Toetreding van gerenommeerde aandelenbeurzen

Over de beurzen voor cryptomunten is veel te doen. Door gebrek aan regelgeving is de vraag hoe betrouwbaar deze beurzen zijn. De betrouwbaarheid van beurzen als Nasdaq en de New York Stock Exchange staat niet ter discussie. Het feit dat deze beurzen zich voorbereiden op het faciliteren van handel in cryptovaluta is dan ook een positief signaal. De New York Stock Exchange is het meest concreet. De eigenaren van de New York Stock Exchange bouwen met Bakkt aan een gerenommeerde cryptobeurs waarbij Bitcoin-opties en andere beleggingsproducten kunnen worden afgenomen. Volgens de planning is Bakkt vanaf 24 januari 2019 operationeel. Nasdaq wil volgend jaar ook Bitcoin-opties gaan uitgeven en heeft haar marktanalysetools beschikbaar gemaakt voor cryptobeurs Gemini.

[letsreviewaffiliate url=”https://www.litebit.eu/?referrer=647535″ text=”Zelf beleggen? Kies de Nederlandse Litebit exchange” size=”big” rel=”nofollow” target=”newwindow” accent=”#fcb11e” textalign=”center” border=”off”]

2. Acceptatie door de wetenschap

Een indicatie van een belangrijke ontwikkeling is wetenschappelijke interesse. In dat kader valt op dat het financieel management van de Yale universiteit recent investeerde in twee cryptofondsen. De gerenommeerde Stanford Universiteit gaat nog een stapje verder en heeft een wetenschappelijk onderzoekscentrum voor Blockchain en cryptovaluta geopend. Ook geeft zij cursussen in cryptovaluta.

Ook crypto-expert Mike NovoGratz ziet institutionele beleggers instappen

3. Acceptatie door gerenommeerde bedrijven

Institutionele beleggers willen graag zaken doen met gerenommeerde en betrouwbare partijen. Daarom is het voor hen belangrijk dat de initiatieven waarin zij willen beleggen die betrouwbaarheid aan kunnen tonen. Acceptatie door andere gerenommeerde partijen is daarbij een belangrijke graadmeter. Inmiddels zien we dat steeds meer bedrijven de Bitcoin en andere cryptocurrency als betaalmiddel accepteren. Dat ook grote spelers als Starbucks en Microsoft zich hierbij aansluiten is een goede stap om vertrouwen te kweken.

4. Acceptatie door de overheid

Het is ook belangrijk dat institutionele beleggers investeren in producten en diensten die een zo breed mogelijk publiek trekken. De acceptatie door overheidsdiensten is dan ook van groot belang. We zien inmiddels dat diverse overheden cryptovaluta als betaalmiddel accepteren. Zo riep IMF-voorzitter Christine Lagarde centrale banken op om eigen cryptomunten te overwegen. In de Amerikaanse staat Ohio kun je zelfs je belastingaanslag met cryptovaluta voldoen. Ook in Engeland gaan stemmen op om dit mogelijk te maken.

5. Handelsmogelijkheden voor institutionele beleggers

Als institutionele beleggers willen instappen moeten zij ook de mogelijkheden hebben om tegen gunstige voorwaarden en op een makkelijke manier te handelen met hun beleggingen. Hier zullen bedrijven alleen in investeren als zij daarmee rendement verwachten te halen. Inmiddels is de grootste cryptobeurs, Binance, bezig om een hele divisie voor institutionele beleggers op te zetten. Zo krijgen zij de mogelijkheid om subaccounts op te zetten. Daarnaast biedt de cryptobeurs hen nog veel meer speciale diensten. Fidelity Investment, goed voor meer dan 2 triljoen dollar aan transacties per jaar heeft voor institutionele beleggers een bewaar- en executieservice voor cryptomunten in het leven geroepen.

Als de institutionele beleggers toestromen kan de markt zo weer tot recordhoogte stijgen. Het is daarom goed om de tendensen nu al te volgen. Bijvoorbeeld door het laatste nieuws bij te houden met onze CryptoDaily, of een technische of fundamentele analyse te maken.

 

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.