Cryptofonds dat een portefeuille van digitale activa dekt, gelanceerd door Duitse bank

Hauck & Aufhäuser, de Duitse privébank, kondigde zijn eerste cryptofonds, het HAIC Digital Asset Fund I, aan dat op 1 januari 2021 van start gaat. Volgens een rapport over FundView zal het initiatief, een samenwerking met de Berlijnse fintech Kapilendo, zich richten op institutionele en semi-institutionele beleggers. En wel op institutionele en semi-institutionele beleggers die willen investeren in een portefeuille van crypto-activa, waaronder Bitcoin (BTC), Ether (ETH) en Stellar (XLM).

Het fonds zal een passieve beleggingsstrategie nastreven, met een crypto-allocatieratio op basis van marktkapitalisatie en andere criteria. De portefeuille zal 85% van de totale crypto-activamarkt dekken, volgens het bedrijf. De minimale investering in het fonds is € 200.000 ($ 242.000), zonder limiet voor de inschrijvingsperiode. Terwijl de totale lopende kosten voor het fonds 2,05% bedragen van het fondsvolume.

Terwijl Hauck & Aufhäuser verantwoordelijk is voor het fondsbeheer, zal Kapilendo optreden als de crypto-bewaarder. Holger Sepp, bestuurslid, legde uit dat de institutionele interesse in crypto in Duitsland groeit. Sepp gaf aan dat zij merken dat digitale activa en cryptocurrencies steeds aantrekkelijker worden bij institutionele beleggers. Met de lancering van hun eerste cryptofonds hebben zij samen met Kapilendo een innovatief investeringsinstrument gecreëerd.

Dit investeringsinstrument geeft hun klanten goedkope en veilige toegang tot de nieuwe crypto-activaklasse. Tegelijkertijd voldoen zij aan de gevestigde kwaliteitsnormen en hoge eisen van Hauck & Aufhäuser, zei Sepp.

Digitale activa dochteronderneming van Stone Ridge, NYDIG, heeft onlangs $ 150 miljoen opgehaald in twee crypto-investeringsfondsen, zoals gemeld door Cointelegraph de vorige week. Ondanks de voortdurende weigering van de SEC om een ​​Bitcoin ETF goed te keuren, komen er steeds meer instrumenten beschikbaar voor institutionele beleggers om de cryptomarkt te betreden.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce