DBS, de grootste bank van Singapore, zet een crypto-uitwisselingsplatform op

DBS, de grootste bank van Singapore, richt, een nieuwe cryptocurrency exchange-divisie op met de naam DBS Digital Exchange. Dit na te hebben geanticipeerd op zijn plannen in oktober. Donderdag werd de onderneming aangekondigd en wordt ook door SGX ondersteund. SGX is de grootste derivaten- en activabeurs van Singapore, die een belang van 10% in het cryptoplatform bezit.

De nieuwe crypto-uitwisseling is alleen toegankelijk voor institutionele en geaccrediteerde beleggers, die in Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en XRP kunnen handelen. DBS Digital Exchange zal bovendien een platform bieden voor het tokeniseren van activa. Deze zijn onder andere aandelen in niet-beursgenoteerde bedrijven, obligaties en private equity-fondsen. Het platform zal diep geïntegreerd worden in het Aziatische banksysteem.

Zo kunnen klanten cryptocurrencies storten en kopen met Singaporese dollars, Amerikaanse dollars, Hongkongse dollars en de Japanse yen. Verder zal DBS een bewaarservice aanbieden om namens klanten cryptocurrencies op te slaan. De CEO van de DBS Group, Piyush Gupta, gaf aan dat zij zich moeten voorbereiden op de algemene acceptatie van digitale activa en valutahandel.

Hij zei dat dit nodig is om Singapore nog competitiever te maken als mondiaal financieel centrum. De samenwerking met Singapore Exchange bij deze onderneming zal de liquiditeit en schaal van de digitale activamarkten van Singapore helpen verdiepen. Volgens de CEO van SGX, Loh Boon Chye zijn er aanzienlijke kansen om vertrouwen en efficiëntie te brengen in koersvorming in de wereldwijde digitale activa-ruimte.

Singapore wordt een belangrijk knooppunt voor institutionele handel in cryptocurrency. Terwijl bestaande cryptocurrency-platforms zoals OKCoin lokale dochterondernemingen opzetten, zijn financiële giganten zoals SBI ook van plan om een ​​concurrerend aanbod aan DBS te lanceren.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.