De ETHE-aandelen van Grayscale dalen met 50% terwijl Ether omhoogschiet

Een langdurig arbitragespel van institutionele beleggers zou kunnen verklaren waarom de aandelen in Grayscale’s Ethereum Trust in twee weken tijd met 50% zijn gedaald, terwijl Ether met 75% steeg.

De aandelen in de Ethereum Trust van fondsbeheerder Grayscale Investments kelderden de afgelopen twee weken met 50%, ondanks een stijging van Ethereum met 75% in dezelfde periode.

ETHE-aandelen vertegenwoordigen elk 0,09620794 van een Ether en worden momenteel verhandeld voor $13,80 – ongeveer een premie van 21% ten opzichte van de spotprijs van ETH.

De ETHE-aandelen van Grayscale hebben een achtbaanrit gemaakt en zijn met ongeveer 500% gestegen van $4,20 begin oktober, voordat ze op 22 december uitkwamen op $25. De aandelen zijn sindsdien met 50% gedaald en noteerden op 5 januari een lokaal dieptepunt van $ 12.

Joshua Frank, de CEO van crypto-data-aggregator TheTie, Joshua Frank, ging naar Twitter om een ​​theorie aan te bieden waarin de ongebruikelijke prijsactie werd uitgelegd.

Frank voerde aan dat institutionele arbitrage de recente winsten van Ether kan voeden, speculerend dat beleggers ETH kopen om leningen af ​​te sluiten die worden gebruikt om aandelen in Grayscale’s Ethereum Trust te kopen.

Hij suggereerde dat veel Ethereum Trust-investeerders Ethereum leenden tegen een jaarlijkse rente van ongeveer 8%, voordat ze de geleende activa gebruikten om ETHE-aandelen te kopen tegen het equivalent van de spotprijs van Ethereum om te profiteren van de arbitragemogelijkheid die werd geboden door de historische prijspremie van ETHE – waarbij ETHE  eind december verhandeld tegen een premie van 100% ten opzichte van Ether.

Frank concludeert dat ETHE-beleggers hun aandelen nu verkopen terwijl ze Ether kopen op de spotmarkten om hun posities te sluiten en winst te maken, nu de blokkering van aandelen van veel beleggers is verstreken.

“Een groot aantal ETHE-investeerders van Grayscale via onderhandse plaatsingen hebben vandaag hun aandelen ontvangen. De ETH-activiteiten van de afgelopen dagen zijn mogelijk grotendeels te wijten aan die instellingen die ETH kopen om hun leningen te dekken.”

Hij had verder dit aan te vullen:

“Dit is waarschijnlijk een groot deel van de reden waarom ETH dit weekend een enorme aanloop had, waarom ETHE vandaag viel (ondanks de enorme run van ETH dit weekend), en waarom de premie op ETHE zo drastisch is gedaald.”

Het aflopen van de lock-up van ETHE-aandelen is waarschijnlijk niet de enige katalysator voor Ether’s recente bullish momentum, waarbij Chicago Mercantile Exchange plannen aankondigde om in februari ETH-futures te lanceren, samen met de succesvolle lancering van fase 0 van Eth2.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo