De impact van crypto op de wereld

De afgelopen tijd zien we steeds meer berichtgeving over blockchain en crypto voorbijkomen. Crypto platformen die als paddenstoelen uit de grond schieten en overal hun intrede vinden binnen de maatschappij. Bij voetbal staan de reclameborden langs het veld er vol mee, op tv zie je geregeld reclame voorbij komen, in de krant, via de radio en dan hebben we het nog niet eens over de online kanalen zoals social media. Dit heeft natuurlijk een reden want de blockchain en crypto worden steeds belangrijker en spelen een steeds grotere rol in ons leven.

De kern van de blockchain

De blockchain is een technologie die zich bezighoudt met het opslaan en overdragen van informatie om transacties uit te voeren waarbij deze tevens direct beveiligt worden. De grootste, bekendste en eerste hierbij is de bitcoin of de ethereum crypto valuta. Dit maakt het minder arbeidsintensief voor de maatschappij om transacties uit te voeren. Dankzij crypto kunnen er namelijk met minder tussenpersonen transacties plaatsvinden zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid van deze transacties. De blockchain kan data verwerken zoals persoonsgegevens, documenten, afbeeldingen of belangrijke documenten zoals contracten. 

Digitaal geld

Dankzij de blockchain technologie wordt het mogelijk om documenten, financiële activa en zelfs valuta’s te dematerialiseren. De crypto’s bitcoin, ethereum of ripple zijn hier heel bekend en groot door geworden.  Binnen het bankwezen zou blockchain het makkelijker kunnen maken om gegevens op te slaan en te delen. De blockchain zou de veiligheid van het bankwezen zelfs kunnen vergroten door documenten te beveiligen met behulp van een cryptografische digitale vingerafdruk die in de blockchain gemaakt is. Tevens wordt de database geregeld gesynchroniseerd om ervoor te zorgen dat alle gegevens overal gedeeld worden en terug te vinden zijn. Hierdoor kan de echtheid van een document eerder en sneller geverifieerd worden. 

Minder fraude

Bepaalde overheden en landen zijn tegen crypto omdat men het niet vertrouwd. Maar de blockchain bestaat uit opeenvolgende blokken van transacties die met elkaar verbonden zijn waarbij geen enkele wijziging of transactie ongedaan kan worden. Dit maakt het systeem juist heel betrouwbaar en veilig aangezien het een betere controle en traceerbaarheid van transactie mogelijk maakt. 

Verzekering anno crypto

Toe aan een nieuwe verzekering? In de toekomst zal dit nog sneller gaan dan voorheen. De medewerker die alles controleert kan vervangen worden dankzij de blockchain en smart contracts. De blockchain die fraudebestendig is dankzij AI, maakt het mogelijk om de fraudeurs er tussenuit te vissen, dit te rapporteren en opslaan in de blockchain zodat ieder hier voortaan rekening mee kan houden.

 

De mogelijkheden van de blockchain en crypto zijn eindeloos en worden met de dag meer. Waar dit tot zal leiden is voor velen nog onbekend en maakt het nou juist ook zo spannend of eng. Het enige wat we als mensheid kunnen blijven doen is ons gezonde nuchtere verstand blijven gebruiken en het op ons af laten komen.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce