Search
Close this search box.

De meeste Amerikanen zijn tegen een digitale dollar CBDC, blijkt uit onderzoek

Een nieuwe studie door het cryptominingbedrijf Genesis Mining suggereert dat de meerderheid van de Amerikaanse burgers tegen de introductie van een digitale valuta van de centrale bank is. Uit onderzoek door Genesis Mining blijkt dat van de 400 deelnemers minder dan 25% het eens was met de stelling dat de regering papiergeld zou moeten laten varen ten gunste van een digitale dollar, terwijl meer dan de helft ertegen was.

 

Het aantal CBDC-voorstanders is echter in 12 maanden tijd bijna verdubbeld – met slechts 13% van de respondenten die in 2019 voorstander waren van een digitale dollar.

 

Terwijl meer dan 85% van de respondenten van de enquête blijk gaven van bekendheid met crypto-activa, associëren velen virtuele valuta’s met criminele activiteiten, wat waarschijnlijk bijdraagt ​​aan de slechte steun voor CBDC.

 

De enquête werd dezelfde week gepubliceerd toen Loretta Mester, president van Cleveland Federal Reserve, onthulde dat de Fed tijdens de COVID-19-pandemie uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar de risico’s en voordelen van CBDC.

 

Het rapport identificeerde ook een slechte monetaire geletterdheid bij het grote publiek, waarbij 38% van de respondenten geloofde dat de Amerikaanse dollar wordt gedekt door goud, obligaties of olie, terwijl een extra 13% het eenvoudigweg niet weet. Ondanks de blijk van desinteresse in het monetaire beleid, werd inflatie door 88% van de respondenten als een kritiek punt aangemerkt.

 

In augustus publiceerde de Bank of Canada een onderzoek waaruit bleek dat financiële geletterdheid positief verband houdt met het bewustzijn van cryptocurrencies, maar negatief met eigendom. Uit het rapport bleek dat zeer financieel geletterde respondenten de helft minder kans hadden om cryptocurrencies te bezitten dan het grote publiek.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.