De SEC toont wat genade voor broker-dealers die security tokens hanteren

Broker-dealers die zich aan de bestaande regels houden terwijl ze security tokens in bewaring houden, zullen in een kerstcadeau voor de crypto industrie de komende vijf jaar niet worden geconfronteerd met handhavingsmaatregelen.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission luistert.

Volgens een aankondiging van 23 december, reageert tenminste de SEC op langdurige klachten van de industrie waarvan niemand weet wie de handel in security token kan afhandelen.

De SEC vraagt zowel commentaar op de kwestie en verstrekt een handje naar de crypto-industrie. Het meest opvallend is dat de aankondiging van de commissie broker-dealers de komende vijf jaren zullen beschermen tegen handhaving –

“Het standpunt van de Commissie is in het bijzonder dat zal aflopen na een periode van vijf jaar na de publicatiedatum van deze verklaring dat een broker-dealer die opereert onder de omstandigheden uiteengezet in sectie IV niet zal worden onderworpen aan handhavingsmaatregelen van de Commissie.”

De ‘omstandigheden’ die gespecificeerd zijn komen er in feite op neer dat security tokens de primaire focus van de operatie blijven en due diligence doen op het gebied van cybersecurity en openbaarmaking aan klanten, inclusief ervoor zorgen dat elke potentiële klant bewust is dat de broker-dealer in kwestie met digitale activa omgaat.

De SEC vraag naast de aankondiging naar commentaar op een aantal kwesties over de juiste vereisten voor handel in security tokens. Één van de vragen suggereert dat de commissie investeerders non-security-tokens wil laten gebruiken, zoals Bitcoin en Ether om voor security tokens te betalen. –

“Moet deze positie worden uitgebreid met het gebruik van non-security digital activa als betaalmiddel voor digitale activa-securities? “

Nog maar een paar weken geleden ondertekenden

Een aantal congresleden ondertekenden nog maar een paar weken geleden een brief aan de SEC waarin de commissie om duidelijkheid werd gevraagd over deze kwestie. Die congresleden herhaalden het punt dat al lang uit de crypto-industrie komt –Duidelijkheid over de regelgeving.

In zekere zin, is de aarzeling van de SEC om belangrijke verklaringen af te geven, begrijpelijk. Een toezichthouder zal amper zo snel bewegen als een techontwikkelaar. Daardoor hebben veel van de meest in het oog springende bewegingen van de SEC een vrij beperkte toepassing gehad, waaronder een reeks no-action brieven voor tokenprojecten.

De sector wordt geplaagd door siloed-handel en lage volumes, ondanks de hoop op lange termijn dat security tokens de traditionele aandelenmarkten kunnen upgraden.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.