De Sharia-compatibele crypto-uitwisseling verkrijgt licenties van de Centrale Bank van Bahrein

Binnenkort lanceert een cryptocurrency-beurs met hoofdkantoor in het Koninkrijk Bahrein, namelijk CoinMENA. De beurs heeft een licentie verkregen van de Central Bank of Bahrain, of CBB. Op 24 januari kondigde het bedrijf aan dat het in staat is om volledig te opereren als een gereguleerde crypto-uitwisseling en onshore platform. Door de nieuw verworven “Crypto Assets Services Company License”.

CoinMENA voldoet, door de verkregen licentie van de CBB, aan alle operationele, technische en veiligheidseisen die zijn gesteld door de Centrale Bank. CoinMENA is ook gecertificeerd door het Shariyah Review Bureau als een sharia-conform platform. Omdat de beurs van plan is zijn diensten uit te rollen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, of MENA-landen.

Deze zijn onder andere Bahrein, Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Koeweit en Oman. CoinMENA ondersteunt bij de lancering vijf belangrijke cryptovaluta, zoals Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Litecoin (LTC) en XRP. Voor grotere transacties zal de beurs ook beschikken over een over-the-counter of OTC-platform. Zo krijgen klanten een toegewijde manager die toezicht houdt op elke OTC-transactie.

Medeoprichter en algemeen directeur van CoinMENA, Dina Sam’an, zei dat het bedrijf na de lancering naar meer landen wil uitbreiden. Hij gaf aan dat naarmate CoinMENA groeit, zij toegang zullen bieden tot aanvullende digitale activa. Verder zullen zij de rechtsgebieden waarin ze actief zijn uitbreiden, met het doel om een van de toonaangevende uitwisselingen van digitale activa te worden op wereldniveau, zei Sam’an.

Om zijn cryptohandel platform te lanceren, heeft CoinMENA tot nu toe meer dan twee jaar gewerkt. Voor het beheren en begeleiden van de sharia-certificering en sharia-auditdiensten voor zijn digitale activaplatform, heeft CoinMENA eind 2019 het Shariyah Review Bureau aangesteld als een outsourcingfaciliteit.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.