De tweede repetitie voor de Ethereum 2.0-lancering zet het op schema voor de release van 2020

Ethereum heeft met succes weer een generale repetitie testnet gelanceerd voor de aanstaande Ethereum 2.0 Phase 0, genaamd Zinken.

De lancering vond maandag om 12.00 uur plaats en in tegenstelling tot eerdere pogingen, was het een vlotte lancering met voldoende deelname en geen grote bugs.

Het testnet werd georganiseerd na de bitterzoete lancering van Spadina, de eerste repetitie die bedoeld was om het lanceerplatform voor stakers te testen.

Zoals CoinTelegraph destijds meldde, leed het Spadina testnet onder lage deelnamecijfers, wat betekende dat veel validators die zich voor het testnet hadden aangemeld, hun klanten niet online konden krijgen. Hoewel aanvankelijk werd aangenomen dat dit te wijten was aan een gebrek aan economische prikkels, toonde verdere analyse aan dat bugs bij klanten verantwoordelijk waren voor een aanzienlijk deel van de problemen.

Het handhaven van een hoge participatiegraad is cruciaal voor de integriteit van het netwerk, aangezien meer dan 66% van de inzet, blokken moet bevestigen om de blockchain als voltooid te beschouwen, wat betekent dat blokken niet langer kunnen worden teruggedraaid.

Zinken werd het eerste testnet dat de afrondingsdrempel passeerde binnen een paar minuten na zijn bestaan, wat tot dusver de meest succesvolle lancering van het testnet bleek te zijn. Hoewel het nog steeds onder het ideaal van 90% lag, lag de deelname sinds het ontstaan ​​boven de 75%.

Ethereum 2.0-ontwikkelaars waren tevreden met de lancering en merkten op dat “de Discord-chat stil is” – een positief teken in vergelijking met de eerdere stromen van bug rapporten en problemen, zeiden ze.

Dit was de bevestiging dat de ontwikkelaars door moesten gaan met de lancering van het mainnet. Vitalik Buterin, die ook aanwezig was tijdens de oproep, voegde eraan toe dat het team misschien nog een paar repetities doet, maar dat deze waarschijnlijk voorbehouden zijn aan ontwikkelaars.

Danny Ryan, de hoofdcoördinator van de Ethereum Foundation voor Ethereum 2.0, was optimistisch over de lancering in 2020:

“Dat is mijn indruk [dat een lancering in 2020 op schema ligt]. Dit is een voortdurende dialoog met klantteams en we moeten even de tijd nemen om naar dit testnet te kijken. Maar ik heb begrepen dat dit de volgende reeks dingen zal triggeren. Er zijn altijd blokkers die kunnen verschijnen, [dus] we moeten dit op verantwoorde wijze doen. ”

Hij merkte op dat de gereedheid moeilijk in te schatten is en input van alle deelnemers vereist is, maar er is recentelijk goede vooruitgang geboekt.

Ethereum 2.0 Phase 0 bevat de lancering van een beacon-keten, de eerste bouwsteen van de nieuwe blockchain. Het leven op Ethereum 1.0 zal echter doorgaan zoals voorheen, aangezien de twee blockchains bijna geen interactie met elkaar zullen hebben na een eenrichtingscontract. Totdat er latere stadia binnenkomen, kunnen stakers de Ether (ETH) die ze hebben vastgelegd niet terugtrekken of overdragen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.