De volgende fase van de Bitcoin-bullrun kan morgen door Grayscale een vliegende start krijgen

Het grootste deel van de afgelopen maand mag Bitcoin (BTC) dan zijwaarts hebben gehandeld dankzij Grayscale. Echter, de status-quo zal binnenkort veranderen. De prijspremie van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) bereikte zojuist het laagste niveau sinds april 2019. Volgens gegevens van on-chain analysehulpmiddel, CryptoQuant.

Woensdag eindigt de Grayscale lock-up

Dankzij recordaankopen van BTC en een recordvraag heeft Grayscale dit jaar regelmatig de krantenkoppen gehaald. Maar ondanks de instroom is BTC/USD niet blijven stijgen. De aankooppremie van de Trust ligt rond de $ 6,50, aan het begin van februari. Eerder was hij in de loop van zijn bestaan maar liefst $ 40. Historisch valt dit samen met een meanderende prijsrichting.

Terwijl grote premies gelijk staan aan grote opwaartse bewegingen voor Bitcoin. Een speciaal artikel in technologiemagazine Hackernoon legde eind december het fenomeen uit. En dat het verband houdt met vrijgaven van GBTC-aandelen die onder de gebruikelijke lock-up vallen. Bitcoin neigt hoger te schieten, zodra ze zijn vrijgegeven, naarmate klanten hun winst terugstorten in BTC.

Terwijl de tijd, voordat dergelijke gebeurtenissen plaatsvinden, overeenkomt met een gebrek aan prijsactie. Hackernoon vatte samen dat belangrijk is om te weten dat zodra deze hogere prijzen en premies worden bereikt na een ontgrendeling, de prijs verder consolideert. Hierdoor kan de premie weer krimpen voor het volgende ontgrendelingsevenement.

De verwachting zou moeten worden opgebouwd voor een voortzetting van de Bitcoin-bullrun, met de volgende ontgrendeling vastgesteld op 3 februari. Het artikel vervolgde dat door deze leegte premies weer kunnen krimpen, net als de negen keer ervoor. Waarbij het artikel het prijsgedrag voor de tweede helft van januari correct heeft voorspeld. Hackernoon zei dat het zal blijven krimpen tot de volgende ontgrendeling.

En dat zij verwachten dat de prijs zal consolideren of zal verzakken.

Geen afname in Grayscale investeringen

Ondertussen blijft Grayscale zijn aanbod uitbreiden, omdat institutionele interesse in grote lijnen geen tekenen van vertraging vertoont voor Bitcoin of altcoins. Na te zijn gesloten sinds december, werd de Ethereum Trust deze week heropend. Terwijl op 25 februari Grayscale een cryptogericht evenement zal sponsoren, de Bloomberg Crypto Summit.

Per 1 februari had GBTC $ 21,8 miljard aan activa onder beheer. Sinds 10 december zijn Ether (ETH) -aankopen onderbroken.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.