Derde parachain-slot op Kusama beveiligd door Shiden

Shiden heeft de derde parachain-veiling gewonnen voor het experimentele zusternetwerk van Polkadot, Kusama. Shiden is het zusterproject van de toonaangevende Polkadot-native laag-twee gedecentraliseerde app-hub Astar Network, eerder Plasm Network. Met een totaal van 137.020 Kusama (KSM)-tokens gebonden, ter waarde van bijna $ 29 miljoen tegen huidige prijzen, verzekerde Shiden het slot.

Shiden biedt multi-chain ondersteuning voor op Ethereum Virtual Machine en WebAssembly gebaseerde contracten en is een slim contractplatform voor op Kusama gebaseerde gedecentraliseerde applicaties. Ook is het project van plan om laag-twee-technologie te leveren, waaronder Plasm en Optimistic rollups op Kusama. Voor Ethereum is laag-twee naar voren gekomen als de dominante schaaloplossing.

Medeoprichter Vitalik Buterin voorspelt hierbij dat rollups het netwerk ongeveer 100 keer zullen schalen en de schaalproblemen van Ethereum zullen verminderen, totdat sharding wordt geïntroduceerd. Projecten worden door de parachain-veilingen in staat gesteld om te strijden voor een van de 100 parachains van Kusama, die verwant zijn aan sharded sidechains.

Deze interageren met de belangrijkste “relay chain” van het netwerk om gespecialiseerde uitvoerings- en procestransacties aan te bieden. Via een crowdlening worden veilingen uitgevoerd, waarbij de volgers van projecten ermee instemmen KSM te vergrendelen voor hun parachain-bod in ruil voor governance-tokens. Tot nu toe zijn Kusama’s parachains naar de kanarienetwerken van grote op Polkadot gebaseerde projecten gegaan.

Op 22 juni won Karura van Acala Network hierbij de eerste slot met meer dan 500.000 KSM-bonden, toen gewaardeerd op ongeveer $ 90 miljoen. De week die daarop volgde won Moonriver de tweede slot met bijna 206.000 KSM-bonden. Naar verwachting zal de komende parachain-veiling nauw worden betwist, waarbij Khala Network en Bifrost onlangs zijn gescheiden door minder dan 3.000 KSM.

Plasm veranderde in Astar Network op 29 juni. Dit betekent de uitbreiding van zijn focus van op Polkadot gebaseerde laag-twee-technologie om ondersteuning voor meerdere ketens voor EVM en WebAssembly te bieden.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo