Dit is waarom Dogecoin onmiddellijk 25% steeg nadat Elon Musk erover tweette

Elon Musk is opnieuw bezig met tweeten over Dogecoin terwijl DOGE 25% op Binance verzamelt.

Op 20 december steeg de prijs van Dogecoin (DOGE) met ongeveer 25% toen CEO van Tesla, Elon Musk, opnieuw de aandacht bracht op de meme geïnspireerde cryptocurrency.

Elon Musk en zijn enthousiasme voor Dogecoin is een langlopende meme. Af en toe tweet Musk graag over Bitcoin (BTC) en de cryptomarkt. De markt reageert behoorlijk agressief op, zodra hij dat doet.

In juli 2020 tweette Musk het laatst over Dogecoin, toen hij zei dat hij een “Dogecoin-standaard toekomst” verwacht. DOGE steeg 14% op dat moment.

De reden achter de opkomst van Dogecoin wanneer Musk tweet is vrij simpel. Zoals uitgelegd door cryptocurrency-onderzoeker Hasu:

“Prijzen in deze ruimte worden beïnvloed door aandacht.” Een cryptocurrency met een lage marktkapitalisatie kan daarom snel toenemen, wanneer is een aanzienlijke toename van aandacht is.

Dogecoin trending op Twitter

Musk begon te tweeten over Bitcoin op 20 december, en plaatste verschillende tweets over de dominante cryptocurrency.

Musk tweette in het midden ervan “One word: Doge”, wat een razernij veroorzaakte op Twitter. Dogecoin begon een trend te worden op het platform, vooral toen Musk zijn bio veranderde in “Voormalig CEO van Dogecoin.”

Dogecoin heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $549 miljoen, volgens gegevens van CoinMarketCap. In vergelijking met grote cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ether (ETH) en top decentralized finance (DeFi) -tokens, is de waardering van DOGE aanzienlijk lager.

Bovendien, omdat DOGE slechts de 44e grootste cryptocurrency ter wereld is, zijn het volume en de liquiditeit lager dan die van de topcryptocurrencies.

Wanneer een invloedrijke figuur, zoals Musk, over DOGE praat, stijgt de cryptocurrency vaak naarmate de handelsactiviteit plotseling stijgt.

XRP steeg bijvoorbeeld enorm toen Bitcoin begon te stijgen naar $19.000, zoals CoinTelegraph meldde. Op Coinbase overtrof het $ 0,90 terwijl het rond $ 0,75 haalde op andere grote beurzen.

Wat geeft de stijging van DOGE aan?

Technische analisten en handelaren stellen vast dat de opkomst van DOGE in het verleden heeft geleid tot het begin van altcoin-cycli. Een pseudonieme handelaar die bekend staat als “Crypto Capo” vertelde:

“Elk seizoen begint met het pompen van $DOGE.”

De kans dat er een altcoin-seizoen in aantocht is, blijft groot omdat Bitcoin geconfronteerd wordt met een grote weerstand van $25.000 op basis van gegevens over het uitwisselingsorderboek.

De handelaar merkte ook op dat Bitcoin waarschijnlijk eerst $25.000 zou bereiken, zou dalen tot $21.000 om steun terug te vorderen en zijn run naar $30.000 zou halen.

Verder zei de handelaar:

“Potentiële roadmap voor $BTC – $25k, daarna $21k-22k, en daarna $ 30k Dips zijn om te kopen.”

Als zich een vergelijkbaar scenario voordoet, zou altcoins de grootste begunstigde zijn. Handelaren zouden zoeken naar spelen met een hoger risico om de afnemende volatiliteit op de Bitcoin-markt te compenseren.

De combinatie van deze factoren suggereert dat de rally van DOGE binnen afzienbare tijd het begin zou kunnen zijn van een nieuwe altcoin-cyclus.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.