Dit kwartaal ligt Ethereum op schema om $ 1,6 biljoen binnen te halen

Dit jaar stijgt het gebruik van Ethereum, waarbij de waarde van de transacties die op het netwerk worden verrekend in 2021 enorm stijgt. Ethereum heeft dit kwartaal tot nu toe $ 926 biljoen aan transacties afgewikkeld – 700% meer dan het in het eerste kwartaal van 2020 heeft verwerkt, volgens onderzoek van Messari.

Voor het eerste kwartaal van dit jaar is het netwerk nu op schema om $ 1,6 biljoen aan transacties af te wikkelen. Ethereum heeft in de afgelopen 12 maanden al $ 2,1 biljoen aan transacties verrekend.

De driemaandelijkse schikkingswaarde van Ethereum zal met 1.280% zijn gestegen in vergelijking met het eerste kwartaal van 2020, en met meer dan 5.000% vergeleken met het eerste kwartaal van 2019. Als Messari’s voorspelling van $ 1,6 biljoen klopt. Ryan Watkins, Messari-onderzoeker, merkte op dat de gegevens het heersende verhaal tegenspreken dat Ethereum een uittocht van gebruikers ziet te midden van de hoge gaskosten.

Watkins riep uit dat een ongelooflijke schaal bereikt is door een technologie die volgens critici niet kon worden geschaald. De explosieve groei in de sector van gedecentraliseerde financiële en niet-tastbare tokens heeft geleid tot de recente stijging van de schikkingswaarde van Ethereum. Hiervan is het grootste deel op Ethereum gebaseerd. De gasprijzen zijn gestegen tot recordhoogtes door de enorme vraag op het netwerk.

Hierbij kunnen veel detailhandelaren steeds meer het Ethereum-mainnet niet gebruiken voor kleinere transacties. Volgens BitInfoCharts stegen de gemiddelde transactiekosten voor Ethereum tot recordhoogtes van $ 40 op dinsdag. Hierbij genereerde Ethereum in één dag $ 50 miljoen aan transactiekosten. De vergoedingen van Ethereum zijn op het moment van schrijven teruggelopen tot gemiddeld $ 21.

Nu rapporteert CryptoFees.info een gemiddelde dagelijkse vergoeding van $ 32 miljoen voor Ethereum in de afgelopen zeven dagen. Vergeleken met Ethereum heeft Bitcoin de afgelopen week gemiddeld slechts $ 8 miljoen per dag gegenereerd. Een DeFi-gebruiker met dikke vingers maakte deze week een fout, waarbij deze onterecht meer dan 25 Ether (ETH), ter waarde van $ 36.000, heeft betaald voor een transactie, meldde CoinTelegraph woensdag.

Crypto-influencers dringen aan op een versnelde lancering van Ethereum 2.0, te midden van de hoge kosten, om de druk op de overbelaste proof-of-work blockchain te verlichten.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.